Neem eens een kijkje op de ABC eilanden

Op zoek naar de ideale vakantie? Neem eens een kijkje op de ABC eilanden. De groep eilanden vlak voor de kust van Venezuela hebben een hoop te bieden en de eilanden worden gezien als enkele van de meest veilige van de Caraïbische Zee. Vooral Bonaire is zeer veilig ten opzichte van andere eilanden in de Caraïbische Zee. De hagelwitte standen en blauwe zee maken van de ABC eilanden de ideale plek om te genieten van een tropisch paradijs en het vaak grauwe weer in Nederland even te vergeten. Hoewel de eilanden dicht bij elkaar liggen zijn er wel verschillen. Op Curaçao is er het meeste te doen veelal omdat het groter is dan de andere eilanden. Bonaire heeft prachtige natuur reservaten en op Aruba heb je misschien wel de beste stranden.

Aruba

Aruba is het kleinste van de ABC eilanden en is links van Curaçao te vinden op ongeveer 25 km van de kust van Venezuela. Ten opzichte van de andere ABC eilanden is Aruba vrij droog en is ongeveer even groot als Texel. Het eiland heeft vele prachtig witte stranden en het aantal zon-uren is ongeveer twee maal zo hoog als in Nederland. De temperatuur ligt rond de 30 graden en omdat het net als de andere ABC eilanden een deel is van ons Koninkrijk heb je geen visum nodig. De meeste toeristen op het eiland komen uit Noord-Amerika, deze verblijven veel op de aan het Palm Beach liggende hotels. Wil je liever iets rustiger op vakantie op Aruba dan is het nabij gelegen Eagle Beach de plek om te zijn. Hier zijn de accommodaties intiemer in vergelijking met de “high rise” hotels aan het Palm Beach.

Bonaire

Vakantie in eigen land krijgt een hele andere invulling met een bezoek aan Bonaire, sinds 2010 een bijzondere gemeente van ons land. Het eiland is net rechts van Curaçao te vinden op ongeveer 85 km van de kust van Venezuela. Bonaire is minder droog dan Aruba en je kunt er dan ook meer genieten van het tropische groen. Veel zoogdieren zul je er echter niet vinden, maar de 208 soorten vogels maken dat meer dan goed. Bonaire kent twee prachtige natuurreservaten Bonaire National Marine Park, een onderwater gebied wat als een van de mooiste duiklocaties ter wereld geld. In het noorden van het eiland is er het Washington Slagbaai National Park waar je ook met de mountain bike welkom bent. Kies je om op vakantie op Bonaire te gaan vergeet dan ook niet om het Pekelmeer te bezoeken, een reservaat voor Flamingo’s.

Curaçao

Curaçao is het grootste eiland van de ABC eilanden en ligt op ongeveer 70 km van Venezuela. Curaçao is het middelste eiland van de ABC eilanden en als grootste eiland ook gelijk het meest populair onder de toeristen. Van het prachtige Willemstad met haar gekleurde huizen tot het Grote Knip strand Curaçao heeft veel moois te bieden. Ga je op vakantie op Curaçao dan wacht je prachtige natuur, een blauwe zee en witte stranden. Heb je zin een een beetje cultuur tussen het zonnebaden door bezoek dan een van de musea die het eiland rijk is. Bezoek bijvoorbeeld het Curaçaos Museum gericht op de geschiedenis van het eiland of de Destilleerderij van Curaçaolikeur, een drankje wat je zeker niet wilt missen tijdens je bezoek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.