NEW | Canon EOS M10 | Unboxing

I DID IT!

Aaaahhhhh! Ik heb het eindelijk gedaan, iets gekocht wat ik al jaren wilde. Mijn eigen camera, en dan bedoel ik niet zo een lullig ding van €50,00. Een camera van Canon, geen spiegelreflex maar ook geen digitale camera. Iets waarmee ik vele jaren momenten kan vastleggen, en hopelijk ook mijn blog mee kan laten groeien. Natuurlijk ga ik hem meenemen op reis naar Bali, maar dankzij zijn handige functies kan ik er ook heel snel foto’s mee maken en vervolgens op instagram posten. Ook heb ik een tas gekocht waar hij in past en omdat de 16GB kaartjes in de aabieding waren heb ik er daar 3 van gekocht (dit was gewoon nog voordeliger dan 1 grote van 32GB en ik blijf Nederlander).

IT’S SO PRETTY!!!

Beeld je even in dat ik als een klein kind met een snoepje, nu deze camera omarm en dan ben je er. Want zo zit ik er op dit moment echt bij (het opladen van de accu/batterij duurt me dan ook veel te lang).

Wanneer ik hem een tijdje in gebruik heb, laat ik jullie weten wat ik van deze beauty vind. Voor nu wilde ik jullie hem even laten zien. Verwacht binnenkort dus (hopelijk) betere foto’s op mijn blog! Ik hoop dat jullie het leuk vinden om samen met mij de doos open te maken! Spannend!

Canon EOS M10

Wat kan deze camera allemaal precies. Nu ben ik natuurlijk geen echte fotograaf, en zegt de helft van wat er overal staat mij vrij weinig. De dingen die ik heel belangrijk vond zitten er in:

 • Wifi connected (want ja hallo, ik wil wel gelijk op instagram mijn prachtige shots ahum, laten zien)
 • Compacte systeemcamera met spiegelreflexprestaties (YASSSSS)
 • Ongelooflijk compacte en veelzijdige zoomlens EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM-lens (dit is dus wartaal voor mij, maar hey er zit een lens bij, en kan dus zelf in de toekomst nieuwe lenzen erbij aanschaffen mocht ik dit willen)
 • Image Stabilizer helpt scherpte te behouden door camerabewegingen te voorkomen (voor het geval ik zenuwachtig word en niet de camera stil kan houden)
 • Je kunt er zowel foto’s als filmpjes mee maken in hoge kwaliteit 18 megapixels en filmen in full HD
 • Flip-screen (selfie’s maken en nog steeds zelf kunnen zien hoe je eruit ziet, komt er dan toch echt een Bali vlog?)
 • Automatische scherpstelling

         

Nu kan ik natuurlijk hier het hele rijtje gaan neerzetten met wat er allemaal in deze camera zit, maar heel eerlijk heb ik er gewoon niet zoveel verstand van. Ik heb in mijn omgeving rond gevraagd aan mijn nicht (zij is fotograaf) en een vriendin van mij die ook veel fotoshoots doet en Canon gebruikt. Voor mij als beginnend fotograaf is dit een perfecte camera omdat de camera een goede standaard instellingen heeft. Wil ik mij er meer in gaan verdiepen dan kan ik ook met deze camera zelf instellingen veranderen waardoor hij dus weer meer op een spiegelreflex lijkt.

Ik ben erg excited over de Canon EOS M10, vooral omdat ik al jaren zeg dat ik een mooie camera wil maar het nooit deed. Nu heb ik hem dan eindelijk! (stiekem wel een beetje trots op mezelf)

 

Onbewerkt

Bewerkt

Zwart-wit bewerkt

Ik zit eerlijk gezegd wel nog erg te zoeken naar hoe ik de foto’s nu scherp op mijn blog krijg, ik heb namelijk het idee dat ze nu helemaal niet scherp zijn terwijl ze dat in photoshop toch echt wel lijken! Mocht er iemand voor mij de perfecte tip hebben om ze scherp op de site te krijgen dan ben je mijn reddende engel (ik zei toch dat ik het nog moest uitvogelen)!

Heb jij zelf ook een camera? Zo ja, wat voor gebruik jij? Tips en tricks ook altijd welkom!

Liefs,

Rosita Elise

8 thoughts on “NEW | Canon EOS M10 | Unboxing

 1. Wat gaaaf, daar ga je heel veel plezier van beleven!! Ik heb de canon 700D spiegelreflex. Ook heel blij mee, maar is natuurlijk niet zo compact als de camera die jij nu hebt! Gaaf ook dat je naar Bali gaat, Bali is zoooo mooi 🙂 Dat ga je vast mooi op de foto leggen met deze camera!

 2. Ziet er heel leuk uit! En meteen op insta kunnen plaatsen??? Whut?! Dat wil ik ook! Heb je het al geprobeerd? En werkt het een beetje? Ik krijg meteen zin om deze ook te kopen, hahaha!

 3. Als ze niet helemaal scherp lijken op je blog, dan kan het zijn dat je bijvoorbeeld de foto als afmeting 1000 breed hebt en op je blog maar 700px laat zien. Als dat gelijk is dan is het vaak wel goed 🙂 En het ligt er ook aan hoe je hem opslaat en of je een plugin gebruikt die foto’s kleiner maakt 🙂

  1. Oh hm, moet ik echt even goed naar gaan kijken dan! Thanks for the tips! Ik exporteer ze voor het web vanuit photoshop. Hier zijn ze idd dan nog groter dan dat ze hier zijn. Maar als ik ze nog groter op de site zet dan word mijn site toch steeds trager?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.