Plan with me | Mascha planner 

Een tijdje geleden heb ik jullie laten zien dat ik de Mascha planner had aangeschaft. Ik kreeg hier zoveel leuke reacties op dat het mij leuk leek om te laten zien hoe ik mijn planner gebruik. Een echte PLAN WITH ME, maar dan net even anders (want ik zit nog niet op YouTube).

Hoe begin ik?

Als eerste gebruik ik ook mijn agenda in mijn iPhone. Ik hou hier ook al mijn to do’s op bij. Dit doe ik namelijk met de app: Wunderlist. Ideaal om te gebruiken als je zoals ik van lijstjes maken houdt. Door de week heen verzamelt zich daar een to do lijst. In mijn agenda van mijn iPhone plan ik ook vooruit met afspraken.

Stap 1:

Ik pak mijn iPhone er dus bij en bekijk dan even wat er allemaal gebeuren moet. Ik bepaal welke kleur ik ga gebruiken om te markeren (de pastel markers van stabilo vind ik hier perfect bij passen) en zoek hier ook een bijpassende Tombow bij (ontzettend duur maar zo fijn want ze drukken niet door, zelfs niet in mijn bullet journal). Ik gebruik namelijk elke week een andere kleur aangezien elke week een eigen thema kleur heeft in de Mascha planner.

Stap 2:

Ik pak mijn witte pen ( uni-ball Signo broad UM-153 white ), en schrijf hier vervolgens de data, to do en blog mee op. Aan de zijkant zit nog een balk waar je zelf kunt invullen. Ik schrijf hier ook afspraken op die ik maak als ik even mijn telefoon niet op zak heb, of to do’s die ik voor volgende week plan.

Stap 3:

Vervolgens schrijf ik mijn afspraken op en de dagen dat ik aan het werken ben. Hier plak ik ook altijd een gouden rondje bij (deze zitten bij de Mascha planner). Leuke afspraken plak ik een hartje bij. Verjaardagen schrijf ik op met mijn Tombow (kleur 603).

Stap 4:

Ik pak mijn stickers erbij, en plak wat matchende stickers bij het thema van deze week. (Ik ging deze week dus voor paarse accenten)

Stap 5:

Ik pak mijn Wunderlist app erbij, bekijk alle to do’s die ik heb opgeschreven en verdeel deze over de week of op de dagen dat ik er tijd voor heb. Tegelijk vul ik ook mijn blog to do’s in, en bedenk ik welke artikelen ik online wil hebben.

Stap 6:

Het gebruiken van de planner! (dat is natuurlijk het uiteindelijke doel)

 

Heb jij ook een planner, zo ja? Hoe gebruik jij hem!

Liefs,

Rosita Elise

14 thoughts on “Plan with me | Mascha planner 

 1. Ik heb door jou ook deze planner gekocht en gebruik deze als werkagenda maar ook prive.
  Voor de maanden heb ik de stickers gebruikt en ik gebruik ook stempels om m’n agenda te versieren.

   1. Ik vind hem erg mooi en handig… love it Haha…
    Alleen die gouden sticker letters op de voorkant zijn er bij mij al weer af 🙁
    Maar heb de agenda ook elke dag in m’n tas zitten

 2. Ik twijfel er al over om deze te kopen sinds hij uit is, ik vind hem wel mooi, maar ook redelijk aan de prijs, en met mijn handschrift is hij vast heel snel niet mooi meer. Maar het kriebelt wel…

  Ik vind dat je het heel leuk hebt gedaan, ik gebruik zelf een kaal notitieboek dat ik zelf invul.

  1. Ik heb ook een bullet journal, heb ik ook een hele tijd gebruikt. Merk dat ik zeker nu met de blog dit veel handiger vind omdat ik nu niet zelf ook nog een opmaak hoef te maken. Maar het hele creatieve van de bullet journal mis ik wel hoor!

   Als het kriebelt, zou ik het echt doen! Ik ben er echt heel gelukkig mee, hij ligt altijd open op mijn bureau en alleen dat al ziet er mooi uit haha!

   Liefs!

 3. Hi Roos,

  Super leuk om te zien! Ik ben zelf nog steeds niet in m’n agenda begonnen. Ik vind het toch eng om de eerste keer een pen op het papier te zetten ;o)

  Veel plezier met het gebruiken. Laat je binnenkort weer een update zien?

  Groetjes, Astrid

  1. Wat lief dat je me volgt Astrid!
   Ben je nu nog steeds niet begonnen! whahaha!
   Het scheelt dat er meerdere in zitten he, dus mislukt het dan kun je er nog uitscheuren en hou je nog steeds genoeg over voor een heel jaar! Ben zo benieuwd hoe jij hem in zou vullen!

   Als jij binnenkort weer een update wilt zien, dan ga ik dat zeker doen!

   Sticker tips zijn ook altijd welkom!

   Liefs!

  1. Whaha herkenbaar, ik moet ook nog zoveel maar geef ook steeds geld uit aan minder belangrijke dingen! Probeer eens een spaarpot, leg je daar al je contant geld in dat je overhoud wedden dat jij binnen 2/3 weken de planner hebt!

   Liefs

 4. Je hebt de planner leuk ingedeeld! Ik heb zelf getwijfeld om deze te kopen, maar ik schrijf vrij groot en ik denk niet dat ik al mijn taken ext er in kwijt zou kunnen hierdoor! 🙁

  1. Dankjewel!

   Je zou hem anders kunnen indelen als dat ik nu op dit moment doe, ik zit er zelf ook over na te denken om mijn to do bovenaan te gaan doen en afspraken in de middelste vakken!
   Ik schrijf ook erg groot, en bij mij past het ook! Afkortingen gebruik ik ook vaak, ik weet zelf toch wel wat ik bedoel namelijk!
   Hopelijk help ik je op deze manier een beetje, je kunt ook mijn andere post over de planner even lezen!

   Liefs,
   Rosita Elise

 5. Wat een prachtige planner! Ideaal om zo dingen bij te kunnen houden op een leuke manier, zeker in combinatie met de Wunderlist-app. Zelf gebruik ik vaak gewoon een agenda en af en toe mijn HEMA-weekplanner 🙂

 6. Ik heb het overwogen om deze planner te kopen, maar heb het uiteindelijk niet gedaan. Ik teken zelf in een boekje mijn planning. Zo heb ik zeker voldoende ruimte om te schrijven. Hoewel ik laatst iets hoorde over een passion planner. Dat leek me dan nog wel wat.
  Wel heel leuk dat je het zo laat zien. Niet alles hoeft op YouTube toch? 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.