NEW: Mascha Planner

Eindelijk heb ik hem! De Mascha Planner! Na lang twijfelen, hem bestellen op bol.com en dan vervolgens de bestelling annuleren. Heb ik hem dan toch deze week gekocht, ik ging naar de Bruna (ik had een nieuwe pen voor werk nodig zo’n 4 kleurige met rood, groen, blauw en zwart) maar kwam dus thuis met een Mascha Planner, en vergat de pen.
Tactisch Roos, tactisch.

A goal without a plan is just a wish

Stationary geek

Als je mij een beetje wilt leren kennen dan is een van de dingen die je over mij moet weten, dat ik een ontzettende planner ben. Echt elke agenda vroeger propte ik vol, en was ik hem zat of zag ik een mooiere dan kocht ik een nieuwe. Ik hield het nooit vol om een volledig schooljaar met 1 agenda te doen. Oeps! Overigens heb ik ze nog allemaal en kijk ik er regelmatig in terug, ik blijf dat echt leuk vinden. Ook zie ik daar echt mijn handschrift door de jaren heen in veranderen. Herken jij dat?

Bullet journal

Ik heb gewone agenda’s gehad, notitieboekjes waar ik to do lijstjes in maakte, ik heb mijn agenda in mijn Iphone gebruikt (dit doe ik overigens ook nog steeds), maar ook ben ik aan de Bullet journal hype niet ontkomen. Ik kocht een Leuchtturm1917 online en ging als een idioot tekenen. Nu ga je me voor gek verklaren want als ik er op terug kijk denk ik ook echt, zonde van je geld Roos. Ik ben namelijk mega perfectionistisch, en als jijzelf ook perfectionistisch bent dan weet je dat het je ontzettend tegen kan werken op sommige vlakken. Een Bullet journal is echt een uitdaging omdat je alles zelf er in maakt, de indeling, de titels, de lay-out etc. En ik zei het al eerder, ik verklaar mezelf voor gek want na een maand fanatiek in de Bullet journal, vond ik hem niet meer mooi en was ik zo ongelukkig dat ik opnieuw dat speciale boekje kocht (Leuchtturm1917) en geloof mij; ze zijn ook niet goedkoop. Dat gebeurde niet 1 keer, maar wel ongekend 3 keer. Ja ik zei het je, je gaat me voor gek verklaren. Nu heb ik al een aantal maanden een steady ontwerp in mijn bullet journal waar ik erg tevreden over ben. Maar het kost veel tijd om hem steeds in te delen en ik merk dat ik soms ruimte te kort kom voor to do lijstjes. Nu kan je dit dus zelf indelen, maar om een bepaalde reden lukt me dat niet. STRUGGLES.

Wat is dan toch de ideale planner?

Ik ben al een tijdje opzoek naar een gewone planner die wel Bullet journal-achtig is maar gewoon al ingedeeld en een mooie lay out heeft. Dat bespaard mij meer tijd en zo kan ik nog slimmer met mijn tijd omgaan. Ik kwam eerst bij de Erin Condren uit, deze ziet er echt fantastisch uit maar vond ik veel te duur. Daarnaast moest hij uit Amerika komen en moest ik dus ook nog eens invoerrechten gaan betalen. En om nou €100,00 aan een planner uit te gaan geven, ik ben wel gek, maar niet zo gek. Ook heb ik nog de Happy Planner en vele andere bekeken, maar opnieuw erg duur en opnieuw weer invoerkosten (Roos je valt in herhaling). Ik heb dus echt zitten zoeken naar een planner die niet te duur is, er mooi uitziet en handig is ingericht.

Mascha Planner

Ik denk dat jij wel van Mascha aka Beautygloss gehoord hebt. Zij heeft deze nieuwe planner bedacht en zelf ontworpen. Ik vind Mascha erg stoer en volg haar vlog; Vlogglos. Daar liet ze de planner al zien en ook heeft ze er een video over gemaakt (Deze vind je hier). Ik twijfelde al zoals ik eerder zei, maar ben nu ik hem in huis heb toch stiekem er wel erg blij mee. Ik heb voor de paarse variant gekozen, deze kaft is een stuk sterker en er zaten meer stickers bij. Want ja, ik ben ook echt een sticker addict. De prijs vond ik redelijk, voor €24,95 is de planner nog steeds redelijk duur. Maarja wel beter dan €100,00, voor de Erin Condren. In mijn ogen hadden er wel iets meer stickers bij gemogen. De inhoud vind ik top, want het is niet teveel nutteloze pagina’s (die zitten in normale agenda’s wel), genoeg ruimte en de dingen die je nodig hebt om te plannen kun je er in terug vinden. Er zitten voor 60 weken pagina’s in, met de insteek; mocht je een week verpesten kun je die er uit scheuren. Dat klinkt voor een perfectionist zoals ik zelf natuurlijk als muziek in de oren. De kleuren vind ik niet allemaal fantastisch, ondanks dat het pastel kleuren zijn en ik daar normaal wel van hou. Elke week een andere kleur vind ik wel een fijne afwisseling (dit blijft natuurlijk erg persoonlijk). Je hebt per week een verticaal overzicht, die ook al in 3 vakken verdeeld is. Met de stickers die achterin zitten kun je nog makkelijk zelf extra vakken maken, aangezien deze stickers matchen en precies in de vakjes passen. Als ik dan toch over iets moet zeiken is het de kleur van de ringband en de details, ik ben eigenlijk echt een zilver meisje. De kleur van de ringband en de stickers is goud, voor mij een struggle maar ik heb me er over heen gezet. Mocht er dus nog een nieuwe planner van Mascha op de markt komen met een zilveren ringband dan sta ik denk ik opnieuw in de Bruna om die te kopen (En ja kun je me dus weer voor gek verklaren, ik lach nu echt hardop omdat ik mezelf veel te goed ken).

        
Hier boven zie je hoe de planner er aan de binnenkant uit ziet. Wil je ze beter bekijken kun je ze vergroten door er op te klikken.

Ik hoop dat er in de toekomst nog meer stickers uitkomen die bij de planner passen, want zoals ik al zei vind ik de hoeveelheid stickers een beetje tegenvallen. Ik zie al heel veel reacties onder haar posts op Instagram met mensen die dat met mij eens zijn, dus wie weet zien we binnenkort stickers verschijnen of extra andere goodies die met de planner compatible zijn. Mocht het zo zijn dat er nieuwe producten voor de planner op de markt komen, zijn jullie de eerste die ik het laat weten.

Deze stickers kwam ik tegen in mijn lade van crea bea.

Maar vind ik de planner ook daadwerkelijk praktisch?

Het is wel een redelijk grote planner, het formaat is 18x22cm. Wil je dus een kleine agenda die makkelijk in je tas past dan is de Mascha planner wel een beetje aan de grote kant. In mijn tas (klik hier om mijn tas te bekijken) past hij prima. De planner heeft een ringband, wil je de agenda dus plat op tafel leggen kan dat gewoon, je agenda valt dan niet weer half dicht en zo kun je mooi het overzicht van je week zien. Mocht je fanatiek stickers willen plakken, dan is deze planner echt iets voor jou, er zitten al stickers bij achterin en je kunt natuurlijk zelf nog met washi tape aan de slag. De planner zal dan wel iets dikker worden. Het papier van de planner is redelijk dik, ik vind het goed aanvoelen en het papier is wit. In mijn Bullet journal is het meer creme dus ik ben benieuwd hoe mijn pennen en stiften er op dit papier uit zien.

Planners gonna plan

Voor nu dus een korte review, ik ben er erg enthousiast over (kijk maar naar mijn blije hoofd hierboven) en ik kan niet wachten om lekker aan de slag te gaan. Nu wil ik niet zeggen dat ik mijn Bullet journal gelijk laat vallen, nee ook daar blijf ik lekker creatief in bezig. Wil je weten hoe ik mijn voorkant versierd heb? Check dan mijn Instagram! @rositaelise

Lijkt het jou leuk om te zien hoe ik in de Mascha planner vooruit plan? Of wil je juist iets zien van mijn Bullet Journal? Laat het dan even weten in een reactie hieronder. Ik ben natuurlijk ook super benieuwd of jij ook gek bent op plannen of dat je nooit je agenda gebruikt. Gebruik je hem wel, waar gebruik je hem dan voor? (So many questions..jup..)

Liefs,
Rosita Elise

 

10 thoughts on “NEW: Mascha Planner

    1. Dat is echt een van de weinige agenda’s die ik nog niet gehad heb! Is die fijn? Ik heb m nu in gebruik (de Mascha planner) ben er echt heel excited over! Dus zeker doen Elana!

  1. Leuk deze! Door jou ga ik allemaal extra geld uitgeven Haha… de cowboy bag en nu deze…
    Heb toen ook uit Amerika willen bestellen, maar vond ik toch te duur

  2. Nou meis hier komt de eye opener…
    Het is niet jou schuld, dat plannen… En school cq agenda’s … Heb je aan je moederskant te danken, ik heb er hier ook zo 1 rondlopen…
    Hoeveel agenda’s euhum tassen, portemonnees er daar al jaren rondzwerven…. Het is of ik Daisy’s verhaal lees. ?? leuke blogs top.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.