Orbeez Gun: Leuk voor TikTok of gevaarlijk?

Je hebt vast wel eens gezien hoe mensen met de door social media bekende Orbeez een type pistool vullen om elkaar mee nat te schieten. In sommige gevallen heb je zelfs gevallen gezien van verwondingen als gevolg van het gebruik van de Orbeez Gun. Als TikTok challenge zou je in de verleiding kunnen komen om zelf een poging te wagen, maar wees voorzichtig! De Orbeez Gun is misschien niet zo veilig als het lijkt, en je zou jezelf eigenlijk kunnen verwonden als je de veiligheidstips niet volgt.

Waar koop je een Orbeez Gun in Nederland?

De Orbeez Gun kan je in Nederland kopen bij Bol.com en Amazon.nl. Verder zijn er nog kleinere winkels waar je deze kan kopen, maar het online bestellen bij voorgenoemde webwinkels is by far de makkelijkste optie!

Orbeez Gun Nederland

Orbeez zijn gekleurde balletjes die uitzetten als ze nat worden

Ondanks hun uiterlijk zijn Orbeez niet helemaal ongevaarlijk. Ze zijn gemaakt van acryl polymeer, bootsen de structuur van hydrogels na en breken snel af. Ze kunnen echter gezondheidsproblemen veroorzaken bij inademing of consumptie, en ze moeten op een koele, droge plaats bewaard worden. Zoals met alle speelgoed moet goed opgelet worden bij het opbergen ervan. Hoewel ze niet giftig zijn, kunnen ze ingeslikt worden en bij inslikken darmirritatie of infecties veroorzaken.

Tot de meest voorkomende toepassingen van Orbeez behoren badkuipspeelgoed en tuindecoraties. Deze kleurrijke polymeer kralen absorberen watermoleculen en zetten uit tot 150 maal hun oorspronkelijke grootte als ze in water worden ondergedompeld. Door de unieke vormgeving kun je eindeloos veel mogelijkheden in je achtertuin creëren. Deze veelzijdige producten zijn leuk voor feestjes, zwembaden, en babybadjes. Ze kunnen ook in je tuin gebruikt worden. Ongeacht de omgeving waarin je woont, zijn Orbeez een geweldige manier om kinderen tijdens het baden actief en bezig te houden.

Hoewel de oorspronkelijke toepassing van Orbeez in de landbouw was, hebben ze zich tot ver buiten hun beoogde gebruik in de landschapsarchitectuur en huisdecoratie uitgebreid. Planten zijn dol op Orbeez omdat ze langzaam vocht opnemen en weer afgeven in de grond, waardoor planten meer water vasthouden. Ze kunnen ook gebruikt worden om aarde te vervangen in potplanten binnenshuis. Andere toepassingen van Orbeez zijn het vullen van bloemenvazen, als munitie voor speelgoedpistolen, als kleurrijke versieringen voor kunstsneeuw, en als absorberende gel voor wegwerpluiers. Als je een nieuwe manier zoekt om je planten te versieren en te verzorgen, zijn Orbeez een ideale oplossing.

Hoewel deze kleurrijke waterparels leuk zijn voor kinderen, kunnen ze ook pietluttig zijn. De beste manier om deze kleurrijke polymeerkralen te hydrateren is door ze in warm water te laten weken. Ze werken niet als ze koud zijn. Als je ze in koud water probeert te weken, zullen ze hun vorm verliezen en minder leuk worden om mee te spelen. In tegenstelling tot hun traditionele tegenhangers gaan Orbeez tot 2 jaar mee als ze goed bewaard worden.

Lijkt een orbeez gun op een echt vuurwapen?

De politie heeft een Orbeez Gun in beslag genomen omdat het op een echt vuurwapen lijkt. Ouders mogen hun kinderen echter niet in het openbaar met het speelgoed laten spelen, want sommige mensen zouden het verschil niet kunnen zien. Ouders moeten hun kinderen eraan herinneren dat het schieten met het speelgoed tegen de wet is en tot ernstige gevolgen zal leiden. Bovendien is het illegaal om de Orbeez Gun als wapen te gebruiken.

De Orbeez Gun is voor 40 tot 100 euro te koop op Amazon. Veel van de Orbeez parels en waterparels zijn bevroren, wat het speelgoed nog gevaarlijker maakt. Een politiewoordvoerder zei: “Dit speelgoed is niet bedoeld om als vuurwapen te gebruiken. Kinderen mogen er nooit mee spelen.”

De populariteit van Orbeez geweren is de laatste paar maanden toegenomen. Veel tieners doen mee aan de ‘Orbeez Challenge’, waarbij ze zachte gel Orbeez ballen op andere mensen afvuren. Hoewel deze activiteit vermakelijk is, kan ze verwondingen veroorzaken als iemand geraakt wordt door een Orbeez bal die uit een airsoft geweer geschoten wordt. Bovendien bevriezen sommige mensen de Orbeez balletjes om de inslag nog pijnlijker te maken.

Een Orbeez Gun kan verwondingen veroorzaken

Orbeez geweren zijn waterkogeltjes die bedoeld zijn om op mensen te schieten. In tegenstelling tot een traditioneel pelletgeweer produceren deze toestellen geen explosieven. Maar als een kind toch per ongeluk met zo’n apparaat schiet, kan het ernstige verwondingen oplopen. In feite zegt de fabrikant van Orbeez dat de toestellen gebruikt kunnen worden om kinderen jonger dan vijf jaar verwondingen toe te brengen. Als een ouder een Orbeez pistool voor zijn kind koopt, moet hij zich ervan bewust zijn dat het kinderen kan verwonden.

Ook op de sociale media zijn verschillende berichten verschenen over de gevaren van Orbeez geweren. Eén zo’n geval betrof tieners die drive-by schietpartijen uitvoerden met Orbeez geweren. Beide tieners zijn sindsdien weer vrijgelaten. Ondanks de gevaren van Orbeez geweren wordt ouders aangeraden de risico’s met hun kinderen te bespreken. Het is van vitaal belang te onthouden dat kinderen roekeloos kunnen zijn en zichzelf ernstig kunnen verwonden.

Orbeez TikTok Challenge heeft tot gevallen van verwondingen geleid

De “Orbeez Gun” uitdaging heeft zich over West Massachusetts verspreid en heeft een mogelijk misdadige reputatie. In een video die op sociale media geplaatst wordt, worden tieners aangemoedigd om gel-kralen naar andere mensen te schieten. Hoewel het effect amusant is, kunnen de waterparels gevaarlijk zijn als ze uit een speelgoed pistool worden geschoten. In sommige gevallen zijn de gel-kralen bevroren om de impact te vergroten, wat tot verwondingen leidt.

Een recente video die door een tiener op TikTok werd geüpload betrof een soortgelijke uitdaging, en de politie onderzoekt die. De politie heeft de persoon die verantwoordelijk is voor de video niet geïdentificeerd, maar denkt dat de twee incidenten met dezelfde TikTok uitdaging te maken hebben. Hoewel de pellets niet zo pijnlijk zijn als metalen BB’s, kunnen ze toch verwondingen veroorzaken als ze in het gezicht worden geraakt of vallen. De politie van Apex waarschuwt tieners om niet aan de Orbeez uitdaging mee te doen.

Ondanks de verhoogde veiligheidsrisico’s heeft de politie de uitdaging serieus genomen en verscheidene tieners aangeklaagd voor overtredingen en misdrijven. In het geval van een 16-jarige jongen, Kyle Cochran, werd hij gearresteerd nadat hij het spetterpistool op een andere bestuurder had afgevuurd, wat leidde tot verwondingen aan het gezicht van het meisje. De politie heeft deze maand op drie van dergelijke incidenten gereageerd.

De Orbeez Gun uitdaging heeft er ook toe geleid dat politiediensten waarschuwingen uitvaardigen over de gevaren van deze nieuwe trend. In sommige gevallen hebben gebruikers waterpellets uit een airsoft geweer of gel blaster geschoten. De pellets horen bij de inslag uit elkaar te spatten, maar de politie van Peachtree City heeft gemeld dat veel mensen proberen de Orbeez pistool pellets aan te passen om ze pijnlijker te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.