TV-kijken via internet, waarom kies je daarvoor?

TV-kijken via internet is helemaal in. Via een online website of app bepaal je zelf wanneer en hoe je naar de TV programma’s kijkt. Naast dat je on-demand TV kunt kijken, kun je ook live TV-kijken via internet en graag leggen wij je uit welke mogelijkheden er zijn en waarom je zou moet kiezen voor online TV-kijken in 2022.

Gewone TV abonnement kan de deur uit

Wat vooral heel fijn is aan online televisie-kijken is dat je je normale tv-abonnement per direct de deur uit kan doen als je kiest voor een streamingdienst zoals NLZIET. Dit gaat vaak ook gepaard met een stuk minder kosten, een abonnement voor deze dienst is namelijk veel goedkoper dan voor de tv. Daarnaast kun je met een abonnement ook op meerdere apparaten tegelijk kijken. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld iemand anders boven via de laptop televisie kan kijken en jij beneden via de smartphone. Je bent dus niet langer gebonden aan een vaste plek om tv te kijken.

Maar betekent dat dan dat je helemaal niets meer aan je televisie hebt? Natuurlijk niet. Als je een smart tv hebt tenminste dan kun je vaak de app van een streamingdienst ook gewoon op je televisie installeren. Dat betekent dat een lekker ouderwets gezellig avondje voor de tv nog altijd mogelijk is. Je doet het alleen op een iets andere manier. Laat die televisie dus nog maar gewoon even lekker staan.

Nieuw: een apart Kidsprofiel op NLZIET

Daarnaast is er net een nieuwe functie in het platform gelanceerd: de mogelijkheid om een apart profiel aan te maken voor kinderen, een kidsprofiel. Dit profiel biedt een speciale, veilige kijkomgeving voor kleine kinderen tot en met 6 jaar! Met deze functie krijgen zij altijd de juiste content te zien die bij hun leeftijd past. De content voor kinderen is geen live tv, maar er is een groot aanbod van on-demand kinderprogramma’s beschikbaar. Zo kan je jouw kind met een gerust hart via de app tv laten kijken!

Het kidsprofiel is heel handig als je met het gezin op vakantie gaat. In heel de EU kunnen NLZIET abonnees op meerdere apparaten tegelijk televisie kijken. Het enige wat er nodig is, is een internetverbinding! Dit betekent dat de kinderen veilig op een tablet of telefoon leuke kinderprogramma’s kunnen kijken, terwijl de ouders op het reguliere profiel hun eigen favoriete programma’s kijken. Elk gezinslid kan daarmee zelf bepalen hoe, waar en wanneer ze kijken. 

Live en on-demand

Je kunt op twee manieren televisie-kijken, live of on-demand via internet. Als je live televisie kijkt via internet, dan is het grote voordeel dat je niet langer aan je woning gebonden bent want je kunt op iedere werkende computer of mobiel toestel met internet live televisie ontvangen.

Toch blijft ook via internet een nadeel van live TV dat je rekening moet houden met vaste tijdstippen. Met on-demand televisie bepaal je zelf wanneer je welk televisieprogramma wilt bekijken.

Extreem veelzijdig aanbod

Het aanbod en de mogelijkheden van online televisie-kijken zijn extreem veelzijdig. Bij een platform zoals NLZIET krijg je bijvoorbeeld online 38 tv zenders, waaronder de NPO, RTL en SBS.

Online televisie-kijken via internet zal waarschijnlijk voor veel meer mensen de norm worden. Dit omdat er dus meer kosten aan een televisie abonnement verbonden zitten dan aan een abonnement zoals bij NLZIET. Met NLZIET kan je gewoon een televisie abonnement, namelijk de deur uit en kijk je voordelig tv via internet via devices die iedereen tegenwoordig toch al heeft, zoals smartphones, tablets of laptops.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.