Originele en persoonlijke kraamcadeaus, succes gegarandeerd!

Er is een baby’tje geboren en dat wordt gevierd met beschuit met muisjes en kraamvisite. Heb jij hiervoor een uitnodiging gekregen dan wil je niet met lege handen aankomen. Babykleertjes of een zilveren spaarpot zijn populaire cadeaus, maar het kan spannender. Met deze vier tips en ideeën geef je een origineel en persoonlijk kraamcadeau waar iedere ouder blij van wordt.

Gepersonaliseerde kraamcadeaus

Weg met de standaard kraamcadeaus die weinig indruk achter laten. Om te beginnen is het leuk om een gepersonaliseerd cadeau te geven. Koop bijvoorbeeld een kinderkoffertje waar je de naam van de pasgeborene op laat zetten. Als je online gaat zoeken zul je nog veel meer opties tegenkomen die je kunt personaliseren zoals een rugzak, badjas, rompertjes of houten stoel.

Een geboorteposter is ook een goed voorbeeld van een gepersonaliseerd kraamcadeau. Zo kun je met de naam, geboorteplaats, datum en tijd van de pasgeborene een poster laten maken van de sterrenhemel van dat specifieke moment. Lijst de poster in en je hebt een persoonlijk kraamcadeau in handen voor op de babykamer.

Herinneringskisten

Ben je op zoek naar een origineel kraamcadeau, dan is een herinneringskist het cadeau voor jou. Dit is een kist waar je herinneringen van bijvoorbeeld de zwangerschap, de bevalling, de eerste maanden of het eerste jaar in verzameld. Je kan daarbij denken aan de positieve zwangerschapstest, foto’s van een echo, een ziekenhuisbandje, het eerste pakje, een haarlok en geboortekaartje. Allemaal herinneringen die je op een later moment nog eens kunt bekijken.

Kraamcadeau pakket

Een kraammand is een heel traditioneel cadeau om te geven. Je vult hierbij bijvoorbeeld een mand met acht tot tien cadeautjes. De kersverse ouders mogen in de kraamtijd elke dag een cadeautje uitpakken. Voorbeelden van leuke cadeautjes voor in een kraammand zijn een boekje, speentjes of hydrofiele doeken.

Vind je een kraammand wat te traditioneel dan kun je ook zelf een cadeaupakket samenstellen. Kies een leuk thema voor het pakket en koop cadeautjes die daarbij passen. Je kan ook een pakket samenstellen speciaal voor de ouders met een tegoedbon voor een avondje oppassen.

Geef een ervaring

Worden ouder en kind overspoeld met kraamcadeaus dan is het leuk om aan te komen met iets wat niet in die grote berg verdwijnt. Geef een ervaring cadeau, iets wat ouder en kind samen kunnen ondernemen. Een goed voorbeeld is een bon voor een middagje babyspa, dit kan al als de kleine 2 weken oud is. Ook baby-yoga, baby-zwemmen of een babymassage zijn leuke activiteiten voor ouder en kind.

Er verschijnen door het land al meer mama cafés waar ouders met hun kids samenkomen voor een kop koffie. Het leuke is dat je hier makkelijk contact maakt en ervaringen kan uitwisselen met andere ouders. Een bezoekje aan een van deze cafés is ook een origineel kraamcadeau. Wil je een ervaring geven zonder het huis uit te moeten daarvoor, dan is een newbornshoot een goed idee.

Een origineel of persoonlijk kraamcadeau geef je dus door deze te personaliseren. Ook een herinneringskist of cadeaupakket kun je ook als kraamcadeau geven en helemaal naar eigen wens aanpassen. Als laatste kun je ook zoeken naar een leuke activiteit voor ouder en kind en daarmee een ervaring cadeau doen. Welk van deze kraamcadeaus je ook geeft, succes is gegarandeerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.