What’s in my (travel) day-pack?

Zoals jullie vorige week hier hebben kunnen lezen ga ik binnenkort op reis naar het prachtige eiland Bali. Nou horen hier een hele boel voorbereidingen bij, maar het leek mij leuk om jullie te laten zien wat ik meeneem in mijn day-pack. De day-pack is bedoeld om te gebruiken in het vliegtuig, maar ook als ik mijn backpack kan achter laten in het hotel of hostel waar we verblijven (zonder dat ie natuurlijk gestolen wordt).

Deuter speed lite 15L

De day-pack die ik aangeschaft heb is van het merk Deuter. Ik ben naar de winkels gegaan in Amersfoort (ik belande al snel bij Wim Jacquet Sports), en heb hier advies gevraagd. Ik had namelijk een paar eisen aan mijn day-pack (ben ook te lui om het zelf allemaal uit te zoeken hoor):

 • Licht gewicht
 • Opvouwbaar
 • Steun
 • Comfortabel
 • Veiligheid
 • Ruimte

Ook heb je heel veel verschillende maten van day-packs (verschillende hoeveelheden liters bedoel ik dan). Aangezien ik 3 weken ga, koos ik voor een kleine hoeveelheid liters (ik ken mijzelf, ik neem anders veel te veel mee). De backpack zelf vind ik niet echt modieus, maar echt geloof me heb echt geen enkele mooie gezien in die winkel. Ze hebben allemaal iets waardoor de mooiheid er af gaat. Dit klinkt echt stom, maar hey ik blijf een vrouw hè! De man die mij hielp in de winkel vertelde mij dat deze erg stevig was en dat de hoeveelheid genoeg was voor dagelijkse benodigdheden zoals; drinken, snacks, reispapieren, camera, sleutels, etc. Daarnaast is hij ondanks de stevigheid wel zo dat je hem kunt vouwen. Dan kan ik hem namelijk in mijn backpack stoppen als we van locatie naar een nieuwe plek gaan.

Ook zat er een goede garantie op, vanuit het merk krijg je 2 jaar garantie. Mochten er dus ritsen of naden kapot gaan dan heb je hier garantie op. Stiekem vind ik dat altijd wel erg fijn, het gebruik maken ervan hoop ik natuurlijk niet, maar je weet maar nooit.

De Deuter Speed Lite 15 L Black kost €54,95 en is te koop in verschillende winkels en webshops. 

Wat neem je mee?

Als allereerste blijf ik een vrouw, verwacht geen hele minimalistische pak skills, want ik hou van mijn make-up en snacks. Daarnaast vind ik verzorging best belangrijk dus ik neem dan ook een kleine toilet tas mee. Een paar dingen zijn erg belangrijk om in je day-pack mee te nemen, zo moet je altijd je papieren bij je hebben (paspoort, reispapieren, verblijf gegevens etc).

Op elektronica gebied neem ik redelijk veel mee, omdat deze producten vaak duurder zijn wil ik die graag bij me houden en niet mee in het vliegtuig zonder dat ik er zicht op heb. Je weet maar nooit of je backpack heel aankomt, je beveiligd die natuurlijk wel met een flight-bag en slot maar als deze dus kapot is of open gebroken dan weet je dat iemand in je tas geweest is en er dus iets in gestopt kan zijn (heb geen zin om aangehouden te worden met drugs). Ik dwaal weer af, goed verhaal Roos. Om terug te komen op de elektronica zie je hieronder een overzicht van de elektronica;

 • Telefoon (iPhone 7)
 • Oplader en kabel
 • E-reader (love lezen, als je nog boekentips hebt; let me know)
 • Camera (zit nog in dubio)
 • Go Pro (mag ik lenen, moet ik nog ophalen)
 • Accu’s
 • Powerbank
 • Oordopjes

Natuurlijk neem ik ook snacks mee, die heb ik nog niet in huis (anders zijn ze al op voor ik ga). De kans is groot dat ik voor in het vliegtuig M&Ms meeneem (want ja, vrouw, chocola, nog meer uitleg nodig?) iets van Redband snoepjes (opnieuw geen uitleg nodig) en ik denk dat ik ook Oreo koekjes meeneem, want dat is echt een nieuwe verslaving van mij (makes sense). Natuurlijk zorg ik ook dat ik ene flesje water mee heb, zeker met zo een warme locatie in het vooruitzicht (oelala).

In mijn mini toillettas stop ik de volgende dingen;

 • Wc-doekjes
 • Verfrissings doekjes
 • make-up remover doekjes
 • Deodorant
 • Luchtje
 • Mascara
 • Foundation powder van MAC
 • Wenkbrauw gel (Anastasia)
 • Wenkbrauw kwast
 • Mini handdoek (microvezel)
 • Elastiekjes
 • Tandpasta
 • Reis tandenborstel
 • Vlieg oordopjes
 • Tampons
 • Lippenbalsem
 • Pil

Ook vind ik het fijn om in mijn day-pack een bikini te stoppen, schoon ondergoed en een extra schoon shirtje. Mocht je backpack vertraagd zijn, of dat er toch iemand aan je spullen heeft gezeten; dan kan ik in ieder geval zwemmen, en 1 dag vooruit (slim hè van mij).

En natuurlijk niet te vergeten, mijn zonnebril!

Tips en tricks altijd welkom

Nu ga ik natuurlijk pas over 3,5 week, dus het kan zijn dat er nog dingen uit of in gaan, maar ik ben dan zo een regelmiep die graag van te voren alles inpakt om te kijken of het allemaal past. Mocht jij nou iets zien of denken dat moet ook echt in je day-pack; laat het me dan even weten in een reactie! Dat waardeer ik heel erg!

Liefs,

Rosita Elise

2 thoughts on “What’s in my (travel) day-pack?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.