Review | Ecotools en Real Techniques kwasten

Ecotools, real techniques, MAC, Primark, Bobbi Brown, Dior, Benefit, Estee Lauder, namaak, echte, fijne, vegan, varkenshaar, geitenhaar, grote, kleine, ronde of gewoon geen kwast gebruiken. Er zijn zoveel verschillende kwasten dat de juiste kwast vinden voor het aanbrengen van je make-up echt een opgave kan zijn. Heel eerlijk, ik heb hier zo geen verstand van dat ik me van alles wijs kan laten maken als het gaat om kwasten (ja ik ben echt heel goedgelovig).

Sponsjes ben ik niet zo moeilijk in, ik heb een tijd de diamond gebruikt van Real Techniques maar gebruik nu gewoon de echte Beauty Blender, die werkt in mijn ogen toch echt het fijnst (deze heb ik in klassiek roze, en in mintgroen versie). Deze gebruik ik voor mijn foundation.

Real techniques

Ik heb al langere tijd geleden enkele sets besteld van dit merk, ik koos toen voor 2 grote sets waar lekker veel kwasten in zitten. En zou vanuit daar wel bepalen waar ik wat voor ga gebruiken (tactisch he?) uiteindelijk had ik voor bijna alles wel een kwast en dit werkte prima. Toch merkte ik de afgelopen maanden dat ik sommige kwasten gewoon minder handig vond, en miste ik eigenlijk voor bijvoorbeeld het aanbrengen van blush een goede kwast.

Ik bestelde de Blush Brush van Real Techniques. Op aanraden van Vera Camilla, want ja zij is toch wel echt een goeroe voor mij. Ze maakte laatst een video over goedkope kwasten en welke haar favorieten waren. Daar kwam deze brush dan ook voorbij. Ik wist meteen dat ik deze wilde bestellen.

De Blush brush kwast kost €12,95 bij Boozyshop (hier kun je hem kopen)

Ook bestelde ik gelijk de Deluxe Crease brush, zij gebruikte deze in haar video voor concealer onder haar ogen (dit was echt een struggle voor mij tot nu toe) ik was meteen om. Deze kwast word verkocht in een setje met de Base shadow brush, deze is goed om oogschaduw aan te brengen (ik doe dit zelf bijna nooit, maar hey mis spoort dit me aan om eens meer te gaan proberen met oogschaduw).

De set kost €11,95 bij Boozyshop (hier kun je hem kopen)

Ecotools

Ook in Vera haar video’s zie ik vaak het merk Ecotools in haar handen, deze kwasten gebruikt ze vaak voornamelijk 1 (Blush brush van Ecotools). Ook deze kwam voorbij in de video en gebruikte zij op dagelijkse basis. Ik besloot het setje aan te schaffen waar deze brush in zat (dit was nog een hele struggle tot ik er achter kwam dat Vera linkjes in haar video had staan, gevalletje goedemorgen Roos). Hier zit ook haar favoriete applicator voor wenkbrauwpoeder/gel in en nog een concealer en oogschaduw kwast.

De Ecotools Classic Starter Set kost €16,95 bij Boozyshop (hier kun je hem kopen)

Review

Ik ben ontzettend blij met deze nieuwe kwasten, ik gebruik ze nu echt dagelijks. Voornamelijk de Deluxe Crease brush, vind ik erg fijn voor concealer, het is geen ontzettend grote kwast waardoor je makkelijk in elk hoekje komt en dat vind ik wel erg prettig. De Beautblender vond ik dan toch minder fijn werken in mijn ooghoeken. De Blush brush (Real Techniques) gebruik ik nu voor zowel gewone poeder, maar werkt ook erg fijn voor de blush. Het is niet gelijk dat je een hele laag op je gezicht ermee krijgt, hij heeft een hele lichte aanraking. De kwast neemt genoeg poeder op en het wordt daardoor niet vlekkerig. Ook kun je het goed allemaal blenden met deze brush wat ik erg fijn vind. Het is daarnaast ook gewoon een ontzettend grote, zachte kwast waardoor je gemakkelijk en snel je gehele gezicht hebt geraakt. Ideaal!

De Blush brush (Ecotools) vind ik erg fijn voor blush of contouring, de vorm vind ik erg fijn en je kunt er gericht mee poederen (dit woord klinkt echt te schattig). Hij is ontzettend zacht en het liefst zwier ik hem de hele dag over mijn gezicht. Je kunt er goed mee blenden, en ook deze kwast verdeeld het product goed, je kunt er goed mee opbouwen en dat vind ik altijd wel fijn als je voor een net heftigere look wilt gaan. Het kwastje voor de wenkbrauwen gebruik ik niet heel vaak, daar gebruik ik toch liever mijn Anastasia eyebrow kwast voor, maar misschien is dat ook echt gewenning.

Al met al zijn dit wel echt kwasten die een must zijn voor in je verzameling van kwasten, ze zijn ook goed betaalbaar en als je ze regelmatig goed schoonmaakt gaan de kwasten ook lang mee. Nou was ik al fan van Real Techniques, maar Ecotools heeft mij erg verrast, misschien dat ik hier in de toekomst meer kwasten van ga testen (tips zijn altijd welkom). Ik ben dan ook erg blij dat ik Vera haar advies heb gevolgd (mijn goedgelovigheid heeft deze keer goed uitgepakt), bedankt!

Wat ook erg fijn is dat deze kwasten beide allebei vegan proof zijn, de haren zijn synthetisch en dus niet van dieren, dit vind ik toch ook stiekem wel erg fijn. En hoe leuk word het pakketje geleverd bij Boozyshop, super service.

(Ik ben trouwens nog steeds zoekende hoe ik mijn foto’s scherp op de blog krijg, het wil niet echt lukken NOOB alert hier)

Welke kwasten zijn jouw favoriet?

Liefs,
Rosita Elise

5 thoughts on “Review | Ecotools en Real Techniques kwasten

  1. Het klinken als hele fijne kwasten en ook fijn dat die van Ectools niet van dierlijke haren zijn gemaakt 🙂 Ik ben dus zo’n beautynewbie die bijna nooit kwasten gebruikt. Ik moet me er nog eens in verdiepen, maar de kwasten van Ecotools zijn voor mij wel een kanshebber 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.