Stationary | Mijn Tombow Collectie

Jullie hebben het al vaker op mijn blog voorbij zien komen, ik ben gek op stationary, agenda’s, planners, stiften, pennen, markers, washitape en alles wat er bij hoort. Ik heb natuurlijk mijn Mascha Planner, waar ik nu mijn dagelijks leven in plan. Maar er is een tijd geweest dat ik heel fanatiek bezig was met mijn Bullet Journal, mocht ik ooit weer terug overstappen naar deze manier van plannen dan ga ik dat jullie zeker op mijn blog laten zien. Voor nu ben ik heel gelukkig met mijn Mascha planner. Maar een planner alleen, is maar een planner; je hebt ook spullen nodig waarmee je je planner kunt bekliederen (is dit een woord). Vandaag ga ik jullie mijn Tombow collectie laten zien.

Het merk Tombow

Tombow is een bekend merk voor de stationary-geeks onder ons. Ze staan bekend om hun dual brushes, maar hebben ook fineliners en andere shrijfwaren. Als je wel eens op youtube naar een plan with me hebt gekeken van onder andere Boho Berry of Amanda Rach Lee, dan heb je deze dual brushes geheid voorbij zien komen. Tombow verkoopt onder andere schrijfwaren, art-supplies en innovatieve kantoor artikelen. Ze focussen zich op de creatieve, professionele designers. Ik durf dan ook wel te zeggen dat het merk niet goedkoop is, de kwaliteit is daarentegen wel ontzettend hoog. Ze hebben dan ook al verschillende prijzen gewonnen met hun producten.

Tombow dual brush pen

Zoals ik net al benoemde zijn de Tombow Dual Brush pens ontzettend populair. Ze staan er om bekend dat ze niet door “bleeden” ook wel doorlekken in het nederlands, op welk papier dan ook. Dit klopt echt, het papier in de meeste Bullet journals zijn ontzettend dun en heel veel stiften en pennen drukken door. Deze drukken niet door en je krijgt geen gekke vlekken aan de andere kant. Ze drogen niet snel uit (het blijven natuurlijk stiften, en dit was mijn probleem vroeger altijd) en de punt gaat niet snel kapot.

De dual brush pen heeft 2 kanten, een “brush” en de andere kant heeft de vorm van een normale stift “punt”. Je kunt er dus mee schrijven maar je kunt er ook heel veel mooie handlettering of tekeningen mee maken. Daarnaast is er ook nog een mogelijkheid om met de Tombow dual brush blender de inkt te bewerken (dit heb ik zelf helaas nog niet) maar er zijn dus genoeg mogelijkheden.

Ondertussen heb ik er dus aardig wat opgespaard, ik gebruik ze vrijwel altijd wanneer ik nu iets wil versieren of inkleuren. Maar ook in mijn planner gebruik ik ze (in mijn Bullet journal wel een stuk meer). Er is een ontzettend grote keus aan kleuren; pastel, fel, donker en licht. Echt elke kleur die je je kunt bedenken bestaat. Het is wel goed om je te verdiepen in welke kleuren je mooi vind, want er zijn verschillende sets, maar je kunt ze ook per stuk los kopen.

Één Tombow dual brush pen kost €3,69 per stuk (ik heb ze hier gekocht).

Fineliners van Tombow

Ook heeft Tombow nog andere schrijfwaren, ik heb er hier 2 van. Deze gebruik ik voor handlettering, je moet hier echt even aan wennen maar als je ze eenmaal door hebt zijn ze echt fantastisch. Deze drogen helaas wel iets sneller uit, of als je te hard drukt dan druk je de punt kapot. Het zijn wel producten waar je dus voorzichtig mee moet zijn. Maar daar zijn ze ook veel te duur voor. De harde variant gebruik ik zelf het meest, die vind ik het fijnst om ook kleine woorden met de handletter techniek te doen.

Tombow Fudenosuke Brush Pen – hard €3,29 (koop je hier)
Tombow Fudenosuke Brush Pen – zacht €3,29 (koop je hier)

Swatches van mijn collectie

Voor nu heb ik alle kleuren die ik zou willen in mijn bezit, er zijn nog wel kleuren die ik ooit zou willen aanschaffen. Maar aangezien ik nu in de Mascha planner telkens dezelfde kleuren gebruik in combinatie met mijn Stabilo markers vind ik het nu zonde om er nog meer aan te schaffen.

Mijn favorieten

Natuurlijk heb je altijd een favoriet in kleur, mijn lievelings kleur is bijvoorbeeld mintgroen. Maar ook geel vind ik erg mooi en legergroen kan ik ook erg goed waarderen. Vroeger was mijn favoriet altijd turquoase maar smaken veranderen, en dat is bij mij ook echt zo gebleken.

Dit zijn mijn favoriete Tombow’s

 • 025 – light orange
 • 985 – chrome yellow
 • 243 – mint
 • 192 – aspargus
 • 533 – peacock blue
 • 603 – periwinkle
 • 772 – blush

Ook gebruik ik wat basiskleuren zoals grijs en zwart; daar raad ik je de volgende kleuren van aan.

 • N75 – cool grey 3
 • N55 – cool grey 7
 • N15 – black

Review

Een echte review heb ik eigenlijk al hierboven gedaan, mocht je nog niet overtuigd zijn, koop er dan één en je zult echt binnen no time verkocht zijn. Ze zien er ook nog eens mooi uit en ik vind dat je er nogal snel artistiek bij zit met zo een brush pen. Het handletteren wordt dan ook echt een uitdaging, en je wilt hier ook steeds beter in worden.

Wil je meer over handletteren weten? Laat dan een berichtje hieronder achter en wie weet kan ik dan voor jullie mijn tips op een rijtje zetten. Ben je nu ook helemaal enthousiast over deze Dual brush pens?

Liefs,
Rosita Elise

 

4 thoughts on “Stationary | Mijn Tombow Collectie

  1. 603 is ook inderdaad 1 van mijn favoriete! 373 vind ik super mooi, maar op de ene of andere manier pak ik hem nooit! Handlettering is ook best lastig, ik was er op het begin ook echt niet goed in! Ik ben benieuwd naar jouw planner! X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.