Rosita Elise | plog week #28

Plog week #28

Mijn online dagboek, hier vind je elke week een stukje uit mijn leven!

Dreams don’t work unless you do

Een paar heerlijke hele drukke volle vrije dagen, wachten op een baby, verjaardagen en een nieuwtje betreft mijn blog! Dat gaat er voorbij komen in de plog van deze week.

Hieronder de foto’s van de afgelopen week:

Het is weer maandag, ik werkte nog een ochtendje en sloot mijn gezin goed af. Ik kreeg een superleuke cadeaubon voor de bioscoop; dat is altijd leuk. Nu lekker een paar dagen vrij!

Het wordt gelukkig weer wat warmer. Dat vind onze hond ook wel heel erg prettig. Oprecht; wat heeft ze toch mooie ogen. En ze moet echt altijd die poot zo over mijn arm heen leggen hahaha.

Daarbij komen we gelijk bij het nieuwtje wat ik jullie moet vertellen, afgelopen week kreeg ik een berichtje van een vriendin van vroeger. Jaren geleden (7 welgeteld) reed ik namelijk intensief 5 dagen per week paard, het paard van die vriendin. Mac-guigan, ook wel Macgic (zo heet het paard) was jarenlang mijn verzorgpaard. Door studie en de druk die daar bij kwam moest ik helaas stoppen. Maar tot de dag van vandaag miste ik het ontzettend, een tijdje terug raakte we weer aan de praat en mocht ik een keertje mee. Helaas was het toen heel slecht weer waardoor we niet konden rijden. Nu afgelopen week kreeg ik een berichtje of ik het niet leuk zou vinden om 1 a 2 keer in de week weer te rijden. Nu vind ik dat super leuk, en ik zei dan ook volmondig ja want ik mis het echt al jaren. Alleen is het even zoeken met werk en de blog en vrienden en familie, of dat mij gaat lukken. Aangezien we dus van 1 of soms 2 keer uitgaan, wilde ik het wel zeker gaan proberen. Nu heb ik al mijn spullen nog bewaard, behalve mijn paardrijbroeken (die zijn op bizarre wijze met de verhuizing schijnbaar weggegooid?). Daarom ging ik dinsdag naar Epplejeck om even een nieuwe paardrijbroek uit te zoeken.

En wat voelde dat fijn zeg om weer een paardrijbroek aan te hebben! Ook wel een beetje gek (vet mooie sokken trouwens), het is een grijze/donkergroene broek met zwarte leervlakken. Hij zit erg lekker, gelukkig.

In de avond ging ik met Wendy naar de film Red Sparrow, echt een aanrader! Ik ga niets spoilen maar wat een goeie film! En hoe leuk dat mijn werk altijd in de reclame zit; volgens mij zei ik dit vorige week ook al. Roos je valt in herhaling, top.

Mijn laarzen heb ik uit de kast getrokken en eens even goed verzorgd, want dat was al een hele tijd geleden. Oeps. Probleem is nu dat deze nog heel strak zitten; nog even afvallen dus. Gelukkig heb ik nog andere die ik aan kan!

Op woensdag had ik een super leuke dag gepland met Lieke! Ik zag haar in Amsterdam, na een ochtend waar werkelijk waar ALLES fout ging. Ik verloor mijn OV, waardoor ik een nieuwe moest aanschaffen. Het shirtje wat ik aan wilde doen bleken de knopen in de wasmachine er te zijn afgegaan. Miste ik net de bus, en daardoor ook de trein waardoor ik later in Amsterdam was dan gepland. Nou ik kan nog wel even door gaan!

Maaaaaar toen zag ik Lieke!

We gingen ook nog even cultuur-snuiven, namelijk naar het Moco Museum, we hadden er hele leuke foto’s van gezien en naja het was oprecht heel leuk. Wel vind ik het altijd heel bijzonder hoe sommige mensen super lang in een museum kunnen lopen, vooral als het enkel schilderijen zijn. We maakte wat leuke foto’s die je vast op Lieke haar instagram kan vinden straks!

Ik wilde ook even heel interessant doen (HIHI). Met dit soort foto’s heb ik altijd zo iets van; oh zo ziet mijn haar er van achter dus uit! Wie herkent dit?

Dit vonden wij van het Moco museum!

Arme Mickey Mouse… @MocoMuseum

Ja we waren echte toeristen in Amsterdam, met camera en al hahaha. Dat was natuurlijk niet het enige wat we gingen doen, we zijn ook foto’s wezen maken voor insta (ja dat is echt een ding; ik trek ook mijn jas uit om leuke foto’s te hebben voor op insta) en hebben heerlijk gekletst over van alles.

In de avond was het dan tijd om voor het eerst weer op Macgic te gaan rijden na 7 jaar (dat wordt leuk), hij was super braaf en als je mij volgt op instagram dan kun je in mijn top-stories een filmpje zien dat ik ook echt aan het rijden ben; en iets te enthousiast roep: IK KAN HET NOG! Volgens mij is paardrijden echt zo iets wat je nooit verleerd als je het heel veel gedaan hebt, natuurlijk ik moet weer even inkomen en aan mijn houding wennen (lees als heel veel spierpijn krijgen).

De volgende dag ging ik even een cadeautje halen in de stad voor één van mijn beste vriendinnetjes Ilona, die is namelijk jarig op de vrijdag. Ik hield een poll op mijn insta wat we van mijn knot vonden, en ik vond het super grappig om te zien dat iedereen mijn knot mij wel leuk vond staan haha.

Ook op deze donderdag kreeg ik weer even een lesje rijden, toch wel even fijn om het nog even met iemand erbij te doen en soort van les te krijgen. Helaas regende het dus moest ik even wachten.. ik haat Nederland soms zoooooo erg..

Mac viel er zelfs bijna van in slaap haha, kijk even hoe hij aan het verharen is; bizar!

Dat was mijn laatste vrije dag alweer, op de vrijdag hield ik een heerlijke blog-dag. Aangezien ik toch aan het wachten was op een baby werkte ik lekker vooruit op mijn blog. Aangezien ik merkte dat met werken het soms moeilijk is om 4 artikelen per week te doen zullen er vanaf nu nog 3 artikelen te lezen zijn op mijn blog op ma (de weekplog), wo en vr, dan weet je dat voor de toekomst.

Op zaterdag stond ik op wacht voor een nieuw gezin, maar ik had met werk afgesproken dat ik wel gewoon richting mijn neefje en nichtje kon die hun verjaardag vierden. Daarnaast vierde Ilona ook in de avond haar verjaardag, en daar wilde ik ook gewoon graag heen. Dus ik zou rond 15:00 de wacht af gaan, zodat ik er toch heen kon. Maar eerst cadeautjes inpakken.

 

Helaas werd ik toch gebeld om 13:45 dat ik naar een bevalling moest, echt NET toen ik in de auto zat onderweg naar mijn neefje en nichtje.. gelukkig moest ik een leerling begeleiden en mocht ik redelijk snel daarna weg en kwam ik om 17:00 aan bij mijn neefje en nichtje, altijd leuk als dan al iedereen bijna weg is. Gelukkig was lieve Tess er en maakte we deze leuke foto’s op snapchat!

Jaaaaaa Ilona 26 jaar, hiep hiep hoera. Niet onze beste foto, want ik zie er echt MEGA moe uit. Maar hey dat vinden wij helemaal niet erg, dat vinden wij alleen maar heel bijzonder!

Om 0:00 moest ik weer op wacht, ik werd om 03:30 mijn bed uit gebeld voor een bevalling, daar kwam ik aan alleen was het kindje al geboren (het was schijnbaar spits die nacht) daarna stak ik de gang over om een ander gezin te helpen. Het gezin waar het kindje al geboren was, was een 4e kindje en dat andere gezin een 1e. Alle mensen die ons kantoor had die nacht waren schijnbaar al ingezet (spitsuur ofzo?) en dus leek het handiger als ik dan bij het 2e gezin ging helpen.

Uiteindelijk ging ik rond 09:00 achter gezin aan naar huis en werkte ik tot 15:30. Een werkdag van ongeveer 12 uur; ik ben gesloopt. Wel super lief, het gezin ging bij thuiskomst even 2 uurtjes proberen te slapen. Ik zat met baby op de bank en de vader vroeg vet lief; wil je anders even tv kijken? Heb je al Wie is de mol gezien? Ik had het niet gezien vanwege de verjaardag maar kende nog geen spoilers. Dus keek ik met baby op schoot de finale en ik had het goed!!! Mijn mol Jan was het! HAAAA yas.

Ik sluit mijn avond af met een beetje salade, en ga dan lekker slapen. Het was een pittige nacht/dag! Ik typ deze weekplog dan ook echt mega moe en ga hierna lekker slapen. Op naar een leuke werkweek.

Wat een heerlijke week vond ik het, nu ga ik weer lekker werken een paar dagen. Maar ook volgende week heb ik weer leuke dingen gepland staan. Benieuwd, dan moet je lekker terug komen kijken op mijn blog, reacties worden gewaardeerd!

Liefs,
Rosita Elise

 

 

14 thoughts on “Rosita Elise | plog week #28

  1. Wat een druk weekje, vind het altijd leuk om je werk zo een beetje te volgen. Ook super leuk dat je weer aan het paardrijden bent, ik ben toevallig ook na 7 jaar weer begonnen met kunstschaatsen en heb er zoveel plezier weer in!

    1. Haha zo leuk dat je dat leuk vind om te volgen mijn werk! Oh wat tof kunstschaatsen, dat lijkt me echt super moeilijk! Heeeeeeel veel plezier dan! Ben benieuwd, ga je er is een keer een blog over schrijven?❤️

  2. Lange dag werken zo te horen! Kan me voorstellen dat je dan moe en gaar bent.. Wel super leuk dat je weer gaat paardrijden. Heb ik vroeger ook gedaan en ik mis het soms nog wel hoor! Ik wens je een fijne nieuwe week toe. Liefs!

  3. Sorry hoor, maar ik blijf Magic Mac Macaroni echt eng vinden. Zo groot. moet je nagaan als die op je teen gaat staan, beter draag je stalenpunten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.