SEO voor bloggers – waarom is SEO zo belangrijk voor meer internetverkeer?

seo-voor-bloggers

Veel bloggers beginnen hun blog als hobby. Ze richten zich in eerste instantie niet op SEO. Wie kan hen dit kwalijk nemen? Je wilt graag schrijven over je favoriete onderwerp, over je familie of over bepaalde onderwerpen die in de samenleving spelen. Je wilt je geen zorgen hoeven maken over Google en al die regeltjes voor jouw online positie. Maar als je blog meer bezoekers begint aan te trekken is het mogelijk dat je graag wat geld wilt verdienend met je blog. Je zou het geld bijvoorbeeld goed kunnen gebruiken om de kosten van het runnen van de site te dekken. Net zoals er een miljoen redenen zijn om te beginnen met bloggen, zijn er veel redenen om je te richten op SEO. Al helemaal als je meer bezoekers wilt krijgen. Wat is het belang van SEO voor bloggers? Tijd om daar achter te komen!

  • Op dit moment heb je je alleen nog maar lezers via social media – Misschien heb je een actief Instagram- en Facebook-account met een paar honderd volgers. Je wilt graag dat je lezers je blog bezoeken via de links die je deelt op je Facebook pagina. Dit is in principe een goed begin, maar het is toch handig als mensen ook via Google bij de site terecht komen. SEO-geoptimaliseerde content kan ervoor zorgen dat er veel meer mensen bij jouw site terecht komen. Via de zoekmachines komen ze nu eenmaal bij jouw blog terecht. Zelf kwamen eerst het grotendeel van mijn bezoekers via mijn instagram! Tegenwoordig krijg ik ook een hoop lezers via google.
  • Je wilt je lezers leren kennen – Je lezers zijn waarschijnlijk een fan van jouw blog, zonder hen heb je geen publiek. Om je op hen te kunnen richten moet je ze leren kennen. Door ze te leren kennen, weet je wat hen naar je website toe haalt en wat hen ertoe aanzet om op je blog te blijven. Je zult in staat zijn om meer relevante blogberichten te schrijven en meer in contact te komen met jouw blog. Dit maakt SEO ideaal voor de bloggers die echt een goede relatie met de lezers willen opbouwen. Door de analyses uit te voeren krijg je een ideaal beeld over wie er eigenlijk allemaal bij jou op de site terecht komt.
  • Je wilt geïnspireerd blijven –  Als je weet hoe goed je voor bepaalde trefwoorden scoort, vind je misschien wel je meest populaire blogbericht dat je meer dan een jaar geleden geschreven hebt. Je zult hierdoor nooit meer last hebben van writer’s block. Door je oude berichten door te lezen krijg je vast wel weer nieuwe inzichten die je kunt gebruiken voor bij het schrijven van je nieuwe berichten op je blog. Bovendien, als je wilt groeien, moet je weten op welke trefwoorden je je moet concentreren. Als je een expert wilt worden op een bepaald onderwerp, zal ook de SEO onderdeel zijn van het hele proces.

Door ook de SEO waarde van jouw blog onder handen te nemen zal je in staat zijn om echt alles uit het bloggen te halen. Dus: focus je op de zoekwoorden, bekijk hoe je moet scoren binnen Google en zorg ervoor dat jouw site op de eerste pagina komt te staan. Als je zelf geen tijd hebt om je echt bezig te houden hiermee, kan je ook denken aan het uitbesteden van SEO! Voor je het weet krijg je een hele hoop nieuwe bezoekers op je blog!

Als jullie vragen hebben over SEO, stel ze dan vooral!

Groetjes,
Rosita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.