Review | Babyliss pro lightning 

De bekende struggle

Ik denk dat we het allemaal wel kennen, je gaat naar de kapper, laat je haren knippen en vervolgens stylen ze je haar zo dat het echt perfect zit. Je bent ontzettend blij met je nieuwe kapsel en vooral hoe je lokken vallen. Een mooie slag, krul (dit ligt natuurlijk maar net wat je kapper allemaal uit de kast haalt). Dan na 2/3 dagen je haren niet wassen (want ja je wil zo lang mogelijk genieten van hoe je lokken vallen), stap je onder de douche. Je probeert met de föhn zo goed mogelijk je best te doen om je haar net zo glad en in model te brengen als dat ze bij de kapper deden. Helaas je faalt, en omdat het in jouw ogen mislukt is, vind je je nieuwe haar al gelijk een stuk minder leuk.

Alles wat hier boven staat klinkt heel cliché maar is voor mij zo herkenbaar. Daarom heb ik ook allerlei verschillende tangen (krul en stijl) om mijn haar mee te prepareren. Maar vooral het gedeelte dat je haar moet drogen is bij mij een drama.

Van mijzelf heb ik best pluizig (vind ik dan) haar. Ik sta ook altijd op met de Tina Turner look, maar als ik er even snel een stijltang door heen haal is t wel glad/stijl. Maar dat betekend dus eerst droog föhnen en dan vervolgens nog stijlen (eerlijk daar heb ik soms ook gewoon de energie niet voor).  De krultang haal ik alleen tevoorschijn als ik iets bijzonders heb, maar ik vind de gene die ik heb te kleine krullen maken dus stiekem wil ik graag een grotere tang (maar ga ik die veel gebruiken? Waarschijnlijk niet).

Babyliss Pro Lightning

Wat een uitvinding, mag ik dat zeggen? Ik ben hier echt zo enthousiast over. Ik heb dit product wel eens eerder gezien bij vriendinnen maar dan dacht ik; ja kost toch weer geld en naja werkt vast niet bij mijn dikke haar.

Op advies van een kapster heb ik hem toch maar aangeschaft, want heel eerlijk ben ik gewoon niet zo handig om met een ronde borstel en een föhn mijn haar te stylen (zeg maar gerust heel onhandig). Ik heb hem nu enkele keren gebruikt van de week en wilde daarom graag met jou delen hoe dit hulpmiddel mijn haren om tovert tot een echte kapperslook.

Resultaat

 

Voor – na (als de foto’s onscherp zijn klik er dan even op, de struggle was real met uploaden)

Hier zie je hoe mijn haar zit na föhnen met de Babyliss pro Lightning. Een hele natuurlijke krul, waardoor het los mooi valt. Ook heb ik nu geen plekken in mijn haar waar het minder glad is of dat er gekke pluizige rare plekken zitten. De volgende dag valt mijn haar ook heel natuurlijk mooi en werk ik enkel even de voorste lokken bij mocht ik dat nodig vinden.

Verschillende manieren

Je kunt de Babyliss pro lightning op verschillende manieren gebruiken.

Even nog snel een tip: gebruik altijd voor je je haar met een warmte element gaat behandelen een heat-protection spray. Dit beschermd je haar tegen de warmte van dus bijvoorbeeld je föhn, stijl of krultang.

  1. Je kunt je haren enkel glad föhnen door het naar binnen te draaien en langzaam naar beneden te bewegen.
  2. Je kunt door de borstel/föhn naar buiten te draaien een soort krul/slag ontwikkelen (Dit kan uiteraard ook naar binnen, maar ik vind naar buiten mooier). Hoelanger je de föhn met de lokken eromheen vast houd hoe heftiger je krul wordt.

De Babyliss pro lightning is verkrijgbaar in verschillende webshops (waarschijnlijk ook in de winkel). De mijne heb ik aangeschaft via bol.com voor €34,00. (Hier koop je hem!)

Heb jij nou ook altijd problemen met je haar in model te krijgen? Wat zijn jouw trucs? Laat dan even een reactie achter!

Liefs,
Rosita Elise

6 thoughts on “Review | Babyliss pro lightning 

  1. Ohmygod, ik moet deze hebben! Ik kan me helemaal vinden in je verhaal haha. Ik heb van mezelf krullen maar wil ik die mooi onderhouden ben ik lang bezig met föhnen. Deze tang is ideaal en niet eens zo duur. Fijne tip 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.