Stedentrip? Probeer eens deze prachtige havensteden

De zomer is een geschikte periode om een leuke citytrip te plannen. Overweeg dan eens om een van de prachtige havensteden van Europa te bezoeken. Met dit mooie weer is het namelijk heerlijk om een stad te ontdekken die aan het water is gelegen waardoor je kunt genieten van mooie terrassen en een indrukwekkend uitzicht. Ben je benieuwd welke havensteden de moeite waard zijn om eens te bezoeken? Lees dan snel deze blog!

Hamburg (Duitsland)

In Duitsland vind je de belangrijke havenstad Hamburg. Het is de op een na grootste stad van het land (Berlijn staat op nummer één) en een geschikte keuze als je een stedentrip wil plannen. Een bezoek aan deze stad is dan natuurlijk ook niet compleet zonder een rondvaart door de haven. Laat je meevoeren door de containerhaven en proef de sfeer van dit internationale havengebied. Of fiets of wandel door de Alte Elbtunnel, een tunnel van meer dan vierhonderd meter die onder de rivier de Elbe doorgaat. Verder kun je in Hamburg veel historische bouwwerken bekijken en gezellig winkelen of lunchen in het Schanzenviertel.

Antwerpen (België)

Denk ook eens aan een weekendje Antwerpen als je op zoek bent naar een indrukwekkende havenstad. Ontdek dan bijvoorbeeld het Museum aan de Stroom. Dit is een museum in het havengebied en laat haar bezoekers de rijke historie van Antwerpen als havenstad zien. Ga daarnaast naar de Kieldrechtsluis, de grootste doksluis ter wereld! Je kunt in Antwerpen ook de Grote Markt en het omliggende gebied bezoeken, waar je onder andere de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal vindt. Liefhebber van kunst? Sla dan ook het beroemde Rubenshuis niet over!

Le Havre (Frankrijk)

Wil je liever iets verder van huis? In Frankrijk ligt de stad Le Havre, een prachtige havenstad in Normandië. Sinds de negentiende eeuw is het een belangrijke industriestad met een indrukwekkend havengebied. Ook vandaag de dag is de zeevaart nog duidelijk te zien in het culturele erfgoed van Le Havre. Bezoek de Docks Vauban, die zijn geïnspireerd door de Docks van Londen. In dit populaire gebied vind je ook veel winkels, restaurants en terrassen. Krijg je van al het water zin om zelf te gaan zwemmen? Ontdek dan eens het waterpretpark Les Bains des Docks voor een bijzondere zwemervaring.

Rotterdam (Nederland)

Voor een prachtig havengebied hoef je niet ver te reizen. Plan eens een weekendje Rotterdam als je dicht bij huis wil genieten van een stad met een mooie haven. Beklim de Erasmusbrug en bezoek de Oude Haven, het populairste horecagebied van Rotterdam met uitzicht op de haven! Hier in de buurt bevinden zich ook de andere trekpleisters van Rotterdam zoals de Kubuswoningen, de Markthal en ook het depot Boijmans van Beuningen is zeker een bezoek waard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.