Tips voor het inrichten van je thuiskantoor

Als je niet zeker weet hoe je je thuiskantoor moet gaan inrichten, dan ben je vast niet de enige. Sinds covid zijn er steeds meer thuiswerkers bijgekomen en zo is het inrichten van een goede thuiswerkplek steeds belangrijker geworden. Maar hoe richt je die nou zorgvuldig en fijn in? In dit artikel gaan we je proberen te helpen met wat tips voor het inrichten van je thuiskantoor.

Een verfkleur kiezen

Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een verfkleur voor je thuiskantoor. Het voornaamste gebruik van je thuiskantoor moet je helpen bij het kiezen van een verfkleur. Als je een omgeving wilt scheppen die creativiteit inspireert, kun je paars, groen of blauw overwegen. Terwijl intense tinten je moe en gestrest kunnen doen voelen, voegen bleke tinten energie toe zonder je af te leiden van je werk. Paarse verfkleuren zijn geweldig voor thuiskantoren, maar ze moeten gecombineerd worden met moderne ergonomische stoelen om hun effect te maximaliseren.

Hoewel veel mensen dol zijn op de levendige kleuren van geel, moet je in gedachten houden dat te veel van deze kleur angst kan opwekken en je van je werk kan afleiden. Je thuiskantoor moet een plek zijn waar je je kunt concentreren en je creatief kunt voelen, dus de juiste verfkleur kiezen kan je helpen je doelen te bereiken. Je kunt ook een neutrale kleur kiezen om je te helpen concentreren. Als je een neutrale kleur gekozen hebt, kun je andere accenten aanbrengen, zoals een gedurfd bureau of een felle vaas.

Een scheidingswand toevoegen

Als je meer privacy wilt tijdens het werken in je thuiskantoor, kun je een kamerscherm gebruiken. Je kunt een eenvoudig scherm, een plank, of een gordijn gebruiken om privacy te creëren en de werkruimte af te scheiden van de rest van het huis. Ruimteverdelers zijn geweldig voor open plattegronden en kunnen ook een eigen slaapkamer of thuiskantoor uithakken in een grote woonkamer. Ze geven ook aan dat je wat tijd voor jezelf nodig hebt.

Bij het inrichten van een thuiskantoor wil je misschien geen traditionele vloerverdeler, maar je kunt wel een gordijn aan het plafond of een roede bevestigen. Gordijnen zijn goedkoop en licht van gewicht. Ze kunnen opgaan in je kantoorinrichting en je ruimte een pizazz geven. Je kunt ook een privacy divider kiezen in een kleur die bij de rest van je inrichting past.

Kunst & Design items toevoegen aan een thuiskantoor

Kunst toevoegen aan een thuiskantoor is een geweldige manier om het op te leuken en er een aangenamere plek van te maken om je tijd door te brengen. Je kunt er verschillende soorten kunst voor gebruiken. Een muurschildering, bijvoorbeeld, kan een uitstekende manier zijn om kleur en creativiteit aan je kantoor toe te voegen. Je kunt ook een levensgrote muursticker gebruiken om een cool effect toe te voegen. Een populaire keuze is een collage met meerdere panelen of een galerijmuur, die verschillende lijststijlen combineert. Je kunt ook een skyline print met meerdere panelen ophangen met je favoriete personages of logo’s.

Lampen zijn erg belangrijk in je thuiskantoor. Buiten dat het type licht invloed kan hebben op je werkwijze, is een mooie design lamp de ideale eyecatcher voor je kantoor. Kies deze zorgvuldig uit, en je zult er geen spijt van krijgen! Er zijn diverse merken design lampen, maar mijn voorkeur gaat uit naar het merk Tonone.

Planten toevoegen aan een thuiskantoor kan ook de productiviteit helpen verhogen, omdat ze de lucht kunnen zuiveren en de kamer rustgevender maken. Als je echter geen planten kunt toevoegen, kun je kunst kiezen met een natuurthema.

Open boekenkasten

Een eigentijds thuiskantoor vraagt om slimme rekken. Open, uitgestrekte rekken geven de ruimte een strakke, georganiseerde uitstraling zonder aan visuele ruimte in te leveren. Ze dienen ook als displays, waarin je boeken en accessoires kunt opbergen.

Een diepe boekenkast geeft je de mogelijkheid om decorstukken in lagen te plaatsen. Je kunt kunstwerken tegen de achterkant van de planken uitstallen en ze verankeren met zwaardere voorwerpen. Je kunt ook kleine kunstwerken bij de voorkant van de planken zetten. Die geven diepte en brengen de totale inrichting van de ruimte in evenwicht. Je kunt ook volumineuze vazen of decoratieve borden verbergen achter kleine lijsten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.