Tips om jouw brand awareness te vergroten

brand awareness vergroten

De brand awareness speelt een ontzettend belangrijke rol vandaag de dag. Je moet er namelijk wel voor zorgen dat mensen bekend worden met jouw merk. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de brand awareness van jouw bedrijf of merk te vergroten. Zo vind ik het belangrijk om van RositaElise een brand te maken en te zorgen dat steeds meer mensen mijn blog kennen. Dit kan je natuurlijk ook toepassen op jouw eenmansbedrijf, misschien ben je ZZP’er of misschien heb je al een werknemers.

Welke manieren zijn dit precies? Om hier achter te komen raad ik je aan om snel verder te lezen, ik laat je namelijk de beste tips zien om je brand awareness te vergroten!

Laat influencers jouw brand promoten

Het uitnodigen van influencers in jouw branche of niche is een geweldige manier om de naamsbekendheid te vergroten en hopelijk de verkoop te stimuleren. Wanneer influencers een gevestigd publiek hebben dat hen kent en vertrouwt zullen ze jouw brand awareness vergroten en de bekendheid van je product aanzienlijk verbeteren. Bedrijven kunnen ook aanbieden om influencers op een evenement te sponsoren (als ze dat soort dingen doen) en ze zelfs gebruiken als woordvoerder voor hun merk en product(en). Veel sport gerelateerde bedrijven doen dit, zij huren de influencers in voor de beurzen en dergelijke.

Kies voor een speciale merkverpakking

Heb je ooit een bestelling ontvangen die in een merkverpakking kwam? In plaats van het te zien als een gewoon pakketje, voelde je misschien deze verpakking echt bedoelt was voor het bedrijf.  Merkverpakkingen bieden je meer waarde aan door de ervaring van elke klant te verbeteren. Dit helpt je om jezelf te onderscheiden van de concurrenten op de markt. Het standaard houden van de verpakking van je product is een gemiste kans in het huidige ultra competitieve marktlandschap. Coolblue doet dit ontzettend goed, zij hebben speciale dozen die gebruikt worden voor de verzending. Je krijgt gelijk een goed gevoel wanneer je de blauwe dozen binnen krijgt!

Maar ook kleinere spelers kunnen dit soort tactieken toepassing. Verzend jij bijvoorbeeld je facturen nog per post? Of in een erg geval een aanmaning? Of misschien verstuur je heel ander type kaarten vanuit je bedrijf? Dan kan je ook persoonlijke enveloppen 14 x 14 laten maken. Vergroot de indruk bij mensen door gebruik te maken van mooie of persoonlijke enveloppen. Dit is iets wat vrij weinig mensen doen en daardoor zullen ze jouw juist beter onthouden!

Laat spullen bedrukken

Het is altijd een goed idee om relatiegeschenken uit te delen aan jouw potentiele doelgroep. Door middel van deze geschenken zal je de klant een goed gevoel geven. Maar er zit nog een voordeel aan, je zorgt namelijk ook voor het vergroten van de brand awareness. Door te kiezen voor het laten bedrukken van relatiegeschenken zoals banners, pennen of stickers ben je in staat om super eenvoudig aan jouw brand awareness te werken. Geef deze spullen gratis weg of stop ze bij een bestelling, zo zorg je ervoor dat zoveel mogelijk mensen in aanraking komen met jouw merk. Dit draagt bij aan een aanzienlijk betere brand awareness.

Om terug te komen op bijvoorbeeld je enveloppen: laat deze bedrukken! Je kan bedrukte enveloppen bestellen op verschillende websites. Hoe professioneel ziet het eruit als je als MKB of ZZP’er je eigen logo op de enveloppen hebt staan? De ontvanger ziet direct dat het van jouw afkomstig is en het komt enorm professioneel over. Zeker een kleinigheid die niet veel geld hoeft te kosten en toch een grote indruk kan hebben!

Er zijn natuurlijk nog veel meer opties die je kunt kiezen als het aankomt op de brand awareness. Van het plaatsen van een vlag tot aan het bestikkeren van een auto met het logo van het bedrijf. Je kunt echt alle kanten op. Kies verschillende methodes en probeer deze te combineren. Op die manier weet je zeker dat jouw brand awareness optimaal zal worden ondersteund. Voor je het weet is iedereen bekend met het bedrijf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.