Tips voor een trendy badkamer

De badkamer is de plek waar je jezelf kan verzorgen en ontspannen. Het is daarom van belang dat het een mooie en functionele ruimte is. Op het moment heb je de tijd mee als je de badkamer wil restylen. Je hebt alle keuze met tegels, glazen douchewand, meubilair, accessoires, enzovoort.

De badkamer optisch groter doen lijken

Als je de badkamer gaat renoveren, dan heb je alle keuzes. Alleen al met de tegels is alles leverbaar. Een voorbeeld hierin zijn langwerpige tegels en als je die op de juiste manier laat zetten of plakt dan lijkt een badkamer wat breder of dieper. Hetzelfde geldt met de zwevende badkamermeubels, dan zie je meer vloer, en daardoor is de badkamer optisch gezien groter. Omdat er zoveel aanbod is kun je het beste jezelf laten adviseren. Vooral met de badkamertegels is het aanbod gigantisch, zelf de juiste uitkiezen is niet eenvoudig. Het is nu mogelijk om de badkamer tot het laatste detail compleet te maken. Een moderne badkamer heeft een mooi plafond met leuke inbouwspotjes als sfeerverlichting.

Veel strakke lijnen met speels hout

Als je badkamermeubilair gaat bekijken, dan zal je opvallen dat er veel blank hout te verkrijgen is. Het is dan ook de badkamertrend van nu. Door de voegen tussen de tegels bestaat een badkamer uit strakke lijnen. Maar bij de meubels zie je de grilligheid van nerven en knoesten, dus het tegenovergestelde van strakke lijnen. Het is zo’n trend waarvan je stilletjes hoopt dat het nooit zal verdwijnen. Je hebt alle keuze met het meubilair, want als je meer van dat industriële bent, ook strakke gelamineerde meubels zijn te verkrijgen. Dus niet alleen met de tegels heb je alle keuze, maar ook met de meubels en badkameraccessoires om de badkamer compleet te maken. Denk aan een spiegelkast waar je gelijk verzorgingsproducten in kan opbergen. Het is dan mooi opgeruimd, maar je hebt het wel bij de hand.

Wat te doen bij een kleine badkamer?

Het is mooi dat het mogelijk is om een badkamer optisch groter te doen lijken, en praktisch in te richten, maar vaak is een badkamer een krappe ruimte met aan één kant de WC en aan de andere kant de glazen douchewand. Onder de wasbak is een plekje voor de wasmand, en de badkamer is dan in feite vol. De badkamer is dan niet die fijne ruimte waar je alle tijd neemt om jezelf te verzorgen. Een kamer groter maken gaat niet eenvoudig, want dan moet je muren verzetten, maar je kunt wel iets doen met de inrichting. Bijzonder praktisch is een kolomkast. Deze vraagt ongeveer veertig bij zestig centimeter aan vloerruimte. Onderin kun je reserveflessen shampoo en zeep zetten, op een board daarboven handdoeken, en op een board iets wat een lekker luchtje doet verspreiden. Het aller bovenste board zal je waarschijnlijk niet eens nodig hebben, dus ineens heb je ruimte over terwijl de badkamer klein is. Het is aan jouw persoonlijke smaak wat voor kolomkast, gelamineerd of blank hout. Wat ook handig kan zijn is de kolomkast op wieltjes plaatsen, en dit vanwege de vloer schoonmaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.