Travel | Backpacken HELP!

De titel zegt het al, Backpacken help! Ik, ja ik Rosita Elise ga in september backpacken. Ik als meisje (ook al ben ik 24) ga in mij eentje (niet helemaal, leg ik zo uit) alleen op reis. En niet zomaar op reis, maar naar de andere kant van de wereld. Ik ben zo zenuwachtig dat ik bijna niet weet waar ik moet beginnen met vertellen.

Once a year go someplace you have never been before – Dalai Lama

Waar ga ik heen

Ik ga naar het prachtige (dat hoop ik dan maar tenminste) Indonesië, Bali.

Hoelang ga je

Ik ga hier 3 weken het eiland rond backpacken!

Ga je dus echt met een rugzak op pad

Ja dat ga ik echt! Geen koffer voor mij (hopelijk ook geen hernia).

Ga je helemaal alleen

Nee, ik ga niet helemaal alleen. In eerste instantie was ik dit wel van plan, maar omdat ik het toch een beetje spannend vond ben ik eens gaan kijken wat er mogelijk zou zijn. In mijn omgeving kende ik niemand die met mij mee zou willen gaan, dus besloot ik eens online te kijken. Zo kwam ik op een site terecht waar mensen reisgenoten zochten voor hun reizen. Mensen die dus ook alleen op reis wilde, maar wel iemand zochten om mee te gaan. Zo kwam ik bij een advertentie van een meisje van ongeveer mijn leeftijd (vrouw, meisje, ik vind vrouw zo oud klinken en meisje zo jong; je snapt wat ik bedoel). In een opwelling, want ik had nog maar net de knoop doorgehakt dat ik dit echt een keer in mijn leven wilde doen, heb ik haar een reactie gestuurd. Ik was er toen nog niet over uit waar ik heen wilde maar zij wilde graag naar Bali (zo luidde haar advertentie), en dat sprak mij meteen aan.

Voornamelijk zitten er toch ook best veel “vieze” mannetjes op deze websites (niet allemaal hoor, maar ze zitten er toch), ik mailde wat heen en weer met haar en we klikte goed. Toch wilde ik met zekerheid weten dat het inderdaad echt een meisje van 25 was en dus geen perf. We gingen skypen, en zoals ik me haar had ingebeeld; zo was ze. Wij als 2 blije ei-en dat we elkaar hadden gevonden boekten een week later dezelfde ticket naar Bali. Dit was het moment, nu kon ik er niet meer onderuit. Ik ga echt op reis naar Bali (besef momentje).

Ticket geboekt en nu

Daarna had ik wel even een paniek momentje, we hebben geboekt maar we hebben besloten om verder alles daar te kijken. Omdat we willen gaan rondtrekken en niet van tevoren een hele uitgebreide planning willen maken van hoe lang we waar blijven, hebben we dus nog niets vastgelegd (doodeng). We weten wel ongeveer welke plekken we willen bezoeken en wat we willen zien, dus een globale route hebben we wel. Dat liet ze dan ook volledig aan mij over, en ik ben wel zo een regelmiep dat ik dat helemaal niet erg vind (bijna jammer dat de Mascha planner niet mee kan).

Wat moet je allemaal regelen

Voordat je zo een grote reis gaat maken is het wel belangrijk (vind ik) om je goed in te lezen. Nu heb ik laatst een lonelyplanet weten te bemachtigen, alleen is die van een paar jaar geleden. Maar mijn reisgenoot heeft zojuist de nieuwste editie voor haar verjaardag gekregen, dus die hebben we in ieder geval mee op reis. Aangezien ik over een paar weken ga, ga ik jou meenemen in mijn voorbereidingen.

 • Wat moet er in de backpack?
 • Wat neem ik mee in mijn daypack?
 • Welke voorbereidingen tref ik etc.

Het moment is daar

Wanneer het dan eindelijk tijd is om te gaan, zal ik mijn best doen om mijn verhalen bij te houden en herinneringen vast te leggen. En natuurlijk ga ik jullie alles laten zien via de blog! Ik ben natuurlijk geen ervaren travel blogger, maar hey alles kun je leren dus ik ga dan ook zeker mijn best doen!

Ik heb er nu al zoveel zin in! Heb jij tips en tricks voor mij of ben jij zelf al eens wezen backpacken? Dan zou ik die zeker waarderen! Laat het weten in een berichtje!

Liefs,

Rosita Elise

 

18 thoughts on “Travel | Backpacken HELP!

 1. Wat super leuk dat je een reis gaat maken, en al helemaal naar Bali! Ik zou het zelf ook graag willen alleen heb ik momenteel andere verplichtingen.. Maar misschien dat het er ooit nog van gaat komen!

 2. Zooo leuk Roossieee

  Mee in je daypack: mobiele oplader, flesje water, zonnebrand, e-reader/boek, kleine snacks, klein handdoekje (ik neem in warme landen een soort gastenhanddoekje mee om zweet af te vegen haha) en natuurlijk eventuele camera!

  bacpack: al je kleding oprollen!! Neemt minder ruimte in en je kleding gaat minder snel kreuken. Max. 2 handdoeken, plastic tasje(s) voor vuile was of nog vochtige handdoeken, niet meer dan 2 lange broeken, niet meer dan 1 vest of trui. Neem zo weinig mogelijk kleding mee want met backpacken trek je toch onbewust vaak hetzelfde aan en vaak wil je daar ook nog een beetje shoppen en is het prettig als je nog ruimte over hebt in je backpack 😉

  xjes

 3. Geen backpack ervaringen hier, maar wel Bali ervaringen! Wat ik echt heel leuk vond was om een schildpadje vrij te laten op het strand. Een heel leuke blog (niet van mij) maar waar ik heel veel aan gehad heb is deze: http://www.projectr.nl
  Zij hebben een tijd op Bali gewoond!

  Edit: Zie dat de site uit de lucht is helaas…..
  Maar de organisatie van het vrijlaten van de schildpadjes heeft ook een Facebook: https://www.facebook.com/baliseaturtlesociety/

  Nou veel plezier!

  1. Wat fijn, super bedankt! Ik hou ontzettend van schildpadden, ik wilde er vroeger altijd 1 hebben. Ik ga deze is in de groep gooien, kijken of mijn reiscompagnon dit ook leuk lijkt!

   Thanks for the tips, en veel plezier ga ik hopelijk wel hebben!

   Liefs

 4. Wauw, wat ontzettend gaaf dat je dit gaat doen! Superleuk ook hoe je toch een reisgenootje hebt gevonden en nu samen met haar deze mooie reis gaat maken. Heel veel plezier met backpacken op Bali! Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.