Travel | Mijn Bali Bucket List

Een bucket-list is iets wat je tegenwoordig iedereen hoort roepen. Er is overal wel iemand die met een bucket-list bezig is. Nu heb ik zelf geen echte Bucket-list voor mijn “leven” maar het leek mij erg leuk om een soort van bucket-list te maken voor mijn reis naar Bali (nog meer praat over Bali, ik heb er gewoon heeeeeeeel veel zin in SORRY).

Wat is een bucket-list?

Als jij nog niet bekend ben met een bucket-list, even een korte samenvatting:

Een bucketlist (letterlijk: emmerlijst) of loodjeslijst is een lijst met dingen die iemand nog gedaan wil hebben voordat hij of zij sterft.

Dit klinkt wel gelijk heel heftig, maar je maakt een lijst met dingen die je gedaan wilt hebben, dingen waar je later spijt van zou krijgen als je ze niet gedaan zou hebben (ik val in herhaling). Vaak wordt de lijst ook online gezet, dit helpt soms om de daadwerkelijke lijst ook echt te volbrengen. Het is overigens niet alleen voor mensen die op sterven liggen, maar juist ook voor mensen die in een sleur liggen of zichzelf willen uitdagen.

Mijn (Bali) bucket-list:

De reden dat ik een bucket-list maak is puur omdat ik het een uitdaging vind. Kijken of ik alle dingen die ik graag zou willen doen op vakantie waar kan maken. En hoe leuk is het dat ik jou hierbij kan betrekken!

 • Langer dan 6 uur vliegen zonder te slapen.
 • Een film kijken in het vliegtuig.
 • Vliegtuig eten, eten.
 • Foto van de wolken maken.
 • Vliegtuig selfie.
 • Cocktail drinken op het strand.
 • Zonsondergang foto maken.
 • Op het strand slapen.
 • In een luxe villa slapen.
 • Douchen in de buitenlucht.
 • Je eigen was, wassen.
 • Een tempel bezoeken.
 • De dierentuin van Bali bezoeken.
 • Knuffelen met een olifant.
 • Onder een waterval staan.
 • Een dolfijn zien.
 • Een reuze schildpad zien.
 • In de zee zwemmen.
 • Een lokaal drankje drinken.
 • Souvenir kopen.
 • Kaartjes op de post naar huis doen.
 • Kook cursus doen.
 • Een spa behandeling krijgen.
 • (Milena) surfen.
 • Een aap in het wild zien.
 • Monkey forrest bezoeken.
 • Het nummer 1 waterpark van Azië onveilig maken.
 • Op een scooter rijden door Bali.
 • Snorkelen.
 • Uiteten in een restaurant met uitzicht op de zonsondergang.
 • Picknicken op het strand.
 • Een vulkaan beklimmen.
 • De zon zien opkomen.
 • Geen oorontsteking krijgen.
 • Een foto met de schommel op de Gili-eilanden.
 • Iets afdingen (Nederlander he).
 • Lopen door de rijstvelden.
 • Een tour van een reisgids.
 • Op het strand lezen.

Foto is van Pixabay.com

Zoals je ziet is het een hele lijst! Waarschijnlijk zijn er dingen die ik nu vergeten ben en later nog toevoeg; of dan pas bedenk. Ik heb er iniedergeval super veel zin in! Samen met mijn reis-maatje Milena hebben we ongeveer een planning gemaakt van waar we heen willen, wat we willen zien en wat we willen doen.

Heb jij nog een leuk iets wat ik kan toevoegen op de lijst van onze bucket-list? Laat het mij weten en wie weet komt die er tussen te staan. Laat ook even weten of je het leuk vind om uiteindelijk te zien wat we wel en niet gedaan hebben!?

Liefs,

Rosita Elise

3 thoughts on “Travel | Mijn Bali Bucket List

 1. Wat een mooi lijstje, er staan echt leuke dingen op. Ik kan helaas niks toevoegen aan je lijst aangezien ik nog nooit in Bali geweest ben er er ook weinig van af weet. Ik ben wel benieuwd naar wat je uiteindelijk wel en niet behaalt hebt! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.