Travel | Mijn favoriete foto’s gemaakt in Krakau

Vorige week kon je de vlog al zien van Krakau, nu ben ik daar geen expert in en ondanks dat ik super veel leuke feedback heb gekregen wilde ik toch ook nog even een echte blogpost schrijven over Krakau. Dat ga ik vandaag doen en ik vertel je aan de hand van wat mooie foto’s die ik gemaakt heb (vind ik zelf dan he) wat we gedaan en gezien hebben. Kijk je mee? Aangezien ik binnenkort nog een mooi fotoboek laat afdrukken zal ik niet alle foto’s delen. Ik zal daar dan nog een extra post aan wijden en jullie wat meer foto’s laten zien! Deze reis kan ik iedereen aanbevelen. Erg leuk voor een stedentrip of incentive reis. Incentive reizen zijn reizen die een werkgever je bijvoorbeeld als beloning kan aanbieden!

Dag 1: de reis, een tour van Simon & sightseeing

De eerste dag vertrokken we vroeg, we werden afgezet door Niels (de vriend van Wendy) en keken wat rond bij de winkeltjes op Schiphol (lees als in; op zoek naar een leuke Rayban). Daarna vlogen we met een KLM Cityhopper wat echt helemaal prima was; ik had zelfs het idee dat ik meer been ruimte had dan dat ik had toen ik met Emirates naar Bali vloog. Nog leuker we werden aangesproken door een Nederlands meisje of we met haar mee wilde naar het centrum aangezien ze al een taxi had, helemaal top natuurlijk. Bleek het een mega luxe taxi (geen idee watvoor een auto maar Wendy wist meteen dat het een ziek dure auto was). Daarna wandelde we door het oude gedeelte van Krakau en deden we een tour met zo’n geinig karretje die je daar veel ziet. De tour was erg uitgebreid en we kregen de gelegenheden om af en toe even ergens uit te stappen om het dichterbij te bewonderen. In de avond aten we bij een super goedkoop restaurantje (hadden we pas achteraf door hoor) en gingen we na een welverdiende douche snel slapen.

Dag 2: zoutmijnen, winkelen & heel veel eten

Op dag 2 besloten we naar de zoutmijnen te gaan, we gingen met de bus (lekker op zijn Hollands) daarheen en gingen toen dus onder de grond! Na ongeveer 60 trappen naar beneden en vervolgens nog meer trappen om nog dieper de mijn in te gaan zaten we volgens mij iets van 160 meter onder de grond, ik weet het niet meer zo goed. Maar het was erg indrukwekkend (wel heel blij dat we daarna met de lift omhoog gingen). We winkelde in een mega groot winkelcentrum in Krakau en genoten van een terras op the main market in het centrum en genoten van lekker eten.

Dag 3: Auschwitz, Birkenau & Main market

Dag 3 was misschien wel het meest indrukwekkend, via een tour gingen we naar Auschwitz en Birkenau. Ik denk wel de meest bekende concentratie en vernietigings kampen die er in Polen te vinden zijn. De sfeer die er hing was vreemd, ondanks dat het zonnetje scheen en het er eigenlijk vanaf buiten gezien misschien heel “normaal” uitziet merk je toch echt wel dat je op een plek loopt waar veel te veel nare dingen zijn gebeurt. Ik had de gehele tijd best een beetje een naar gevoel in mijn buik, en ik denk dat de foto’s die ik er gemaakt heb ook wel een beetje voor zichzelf spreken. Jammer was wel dat onze gids echt totaal niet wist wat ie aan het vertellen was en het woordje *uhm* wel honderd keer viel in één zin. Stiekem zijn we dan ook bij een andere groep aangesloten nadat we door hadden dat het soort radiodingetje op andere kanalen kon. Daarna zijn we op een terras beland op the main market en waren we er echt even stil van; we aten taart, koekjes en genoten van de zon. Heel raar maar ik moest er echt letterlijk van bijkomen, ik weet eerlijk gezegd ook niet (nu ik dit typ) zo goed wat ik er over moet vertellen. Het is nogal een onwerkelijke bedoeling. Ga er zelf heen en dan snap je waarschijnlijk precies wat ik bedoel.

Krakau go or no?

Of ik jou Krakau zou adviseren? Zeker, het is een ontzettend mooie stad met veel mooie gebouwen. De geschiedenis leeft er nog steeds en dat is zichtbaar op veel verschillende manieren en plekken. Daarnaast zijn de mensen super lief en behulpzaam, is de stad schoon en is het ontzettend goedkoop. Zeker als je ooit eens in je leven naar zo een bizarre plek als Auschwitz wilt gaan om meer van de geschiedenis te weten te komen. Mijn tip wel; zorg dat je op tijd reserveert en dat je zonder tour naar de kampen kunt; wij hadden nu amper tijd om alles te lezen en in sommige gedeeltes zijn we niet geweest. Trek er een gehele dag voor uit en zorg ervoor dat je dit niet op de eerste dag doet; aangezien het toch wel een beetje je eigen stemming beïnvloed.

Natuurlijk zoals je misschien al hebt gezien heb ik natuurlijk ook een vlog (jaja, mijn allereerste vlog) gemaakt tijdens de citytrip naar Krakau. Nog niet gezien? Klik dan hier!

Voor een volgend stedentripje ben ik opzoek naar tips, welke stad in Europa is nou echt een stad waar je echt geweest moet zijn!? Laat het me weten! Een mooie stad in Spanje lijkt mij wel wat!

Liefs,
Rosita Elise

2 thoughts on “Travel | Mijn favoriete foto’s gemaakt in Krakau

  1. Leuk om te lezen, ik ga zelf in de zomer ook naar Krakau tijdens mijn Interrailtrip. Auschwitz staat ook de planning, lijkt me heel indrukwekkend. Ik neem je tip mee om het niet op de eerste dag te doen, thanks!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.