Zo Creëer jij een Stijlvolle inrichting

Om een huis stijlvol in te richten heb je het nu vrij gemakkelijk, daadwerkelijk vrijwel alle woonstijlen zijn hip! Als we echt naar de trends van dit jaar kijken, dan vallen er wel dingen: Als je bijvoorbeeld het assortiment salontafels bekijkt, dan zie je dat warm en knus weer helemaal terug is. Huiselijkheid is dus de trend, en combineren is makkelijker dan ooit. Lees verder over een maken van een stijlvolle inrichting.

Naturel kleuren zijn altijd goed

Kiezen welke woonstijl je wil kan in het begin lastig zijn. Als voorbeeld: maak ik met een design of industriële inrichting de woning niet te koud en te kil? Gelukkig kun je in de praktijk geen fouten maken, velen passen met enkele details de inrichting later nog aan. Bijvoorbeeld: iemand had gekozen voor retro, dat maakte de woonkamer oubollig, maar door enkele grote planten toe te voegen werd het in één keer een zeer sfeervolle huiskamer. Je kunt het jezelf makkelijk maken door gelijk te beginnen met naturel kleuren. Dit is al bij het decoreren (dus vóór het inrichten). Een houtdessin vloerbedekking, zoals laminaat, en daarop kun je in ieder interieur plaatsen. Dus ook een salontafel met een blank houten tafelblad en een metalen frame. Meestal komt er onder de salontafel een vloerkleed, en als je dan bijvoorbeeld kiest voor de kleur cognac, groen, of okergeel, dan heb je een stijlvol geheel. Dit omdat je voorgaat op de rustieke kleuren die je in de natuur aantreft.

Met verlichting kun je veel doen

Met de juiste verlichting kun je heel veel doen. Wat momenteel erg hip is, is licht van onderaf. In daadwerkelijk iedere woonkamer is een staande lamp aanwezig die licht op het plafond schijnt. Maar het lijkt wel alsof het daar ook gestopt is, terwijl er veel meer mogelijkheden zijn. Een indirect licht op voethoogte kan ook erg veel toevoegen! Zet bijvoorbeeld achter of onder de bank verlichting en het licht strijkt modieus over de vloer. Dan kun je variëren, soms doe je het voetlicht aan en op een andere avond laat je het achterwege. Dit soort creativiteit zie je zelden in de gemiddelde huiskamer. In de meeste woonkamers is het licht altijd hetzelfde, inderdaad die staande lamp en dan nog een schemerlamp in de hoek van de kamer is het dan ook wel iedere avond. Bedenk dat je interieur en de kleuren anders zijn als je het anders verlicht. Bekijk online de collectie lampen en zet je creativiteit in.

Is één woonstijl saai?

Als je online woonstijlen bekijkt, dan zie je zelden een mix. Het is of alles romantisch, landelijk, retro of vintage, design of industrieel, maar geen eclectische inrichting. De vraag is of dit houdbaar is voor de toekomst. Misschien is het al slim om in het aller begin een scheiding te maken tussen de beneden- en bovenverdieping. Bijvoorbeeld beneden modern en strak, en in de slaapkamers de romantische woonstijl? Je huis is dan niet snel saai omdat het overal hetzelfde is. Bovendien kun je er vanuit gaan dat binnenkort het eclectische terug is. Enkele decennia terug was het al helemaal hip om boven een antieke tafel juist een strakke moderne lamp te hangen, het is een kwestie van tijd en een mengsel van woonstijlen is trend. Als je nu al besluit tot de eclectische inrichting i.p.v. één stijl, dan ben je zeer zeker trendsetter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.