About me | Update over mijn leven | 1

Waarschijnlijk is het je de afgelopen weken wel opgevallen dat ik veel minder actief was op mijn blog. Ik wil daar als eerste sorry voor zeggen, de afgelopen weken waren niet alleen op werkgebied erg hectisch maar er gaat binnenkort aardig wat veranderen in mijn leven. De afgelopen maanden is er al aardig wat veranderd maar dat is iets wat ik nog wel over een tijdje ga vertellen, daar ben ik namelijk nog niet klaar voor. Maar wat wil ik jullie dan wel gaan vertellen vandaag? Eigenlijk wil ik gewoon een beetje gaan schrijven over alles wat op dit moment speelt in mijn leven. En die grote verandering ga ik natuurlijk ook vertellen (beetje de spanning opbouwen he!).

A happy work place means no bad mondays

Dat ik de afgelopen tijd zo druk ben geweest heeft vooral met werk te maken gehad. Ik ga heel eerlijk zijn, ik was al een tijdje niet meer blij met mijn huidige baan. De kraamzorg is een fantastisch beroep maar oh wat geeft het mij veel onrust in mijn leven. De onregelmatigheid is zoveel pittiger dan dat ik je kan uitleggen, ik weet nooit waar ik aan toe ben; welk weekend ik nu echt een keer vrij ben; en wil je iets met mij afspreken gaat dat altijd onder voorbehoud want ik kan geen zekerheid geven. Nu ben ik nog jong en dan zou je zeggen joh dat is allemaal niet zo zwaar (het in de nacht eruit moeten voor een bevalling en soms wel 10 dagen achter elkaar werken), maar sorry dat kan ik je gewoon echt niet zeggen. Ik vind mijn baan ontzettend zwaar en heb soms huilend in de auto gezeten als ik weer om 01:00 naar een bevalling moest. Eenmaal aan het werk vind ik het werk echt prachtig, het aanwezig mogen zijn bij een bevalling, het zorgen voor de pasgeboren baby’s en de steun die je geeft aan een gezin en het vertrouwen van de kraamvrouwen wat je weer terug krijgt. Er zijn dus ook in het afgelopen jaar momenten geweest dat ik wél heel blij met mijn werk ben, helaas wegen deze niet meer af tot de momenten dat ik niét gelukkig ben. Tijd voor verandering was nodig.

Ik ben de afgelopen maanden dus ontzettend druk geweest met het vinden van een nieuwe baan, wat wil ik dan wel? Één ding wat zeker was; ik wil vastigheid, weten waar ik aan toe ben en mijn personal life terug krijgen. Dat ik de baby’s en kinderen zou gaan missen wist ik wel zeker; mijn oog viel dan ook al snel op de kinderopvang. Ik vond een prachtig mooi bedrijf die mij al snel uitnodigde voor een gesprek, een meeloopdag en uiteindelijk een contract aanbood. Op 20 juli 2018 tekende ik mijn contract; en jeetje wat was dat een last die van mijn schouders afviel. De grootste uitdaging daarna was nog wel dat ik mijn huidige baan moest gaan opzeggen; nogmaals echt niets tegen het werk, ik vind het werk fantastisch en (vaak) heel dankbaar werk. Het bedrijf waar ik als kraamverzorgende werk heeft mij ook aangenomen en deze opleiding voor mij gefinanceerd, ik ben hen dus ook heel dankbaar dat zij de energie en moeite in mij hebben gestoken. Maar deze nieuwe uitdaging zorgde ervoor dat ik weer ging stralen; September wordt de maand dat ik daar ga starten en daar heb ik nu al ontzettend veel zin in.

Nadat ik mijn baan had opgezegd (zo lekker ongemakkelijk naar kantoor gaan met een envelop in je tas waarin staat dat je ontslag wilt indienen), kreeg ik een paar dagen later een telefoontje van mijn nieuwe baan. Bleek dat mijn diploma niet geldig meer genoeg was sinds 01 juli 2018 voor de kinderopvang (even hekel aan al die vernieuwde wetten die komen en gaan), de oplossing hiervoor was een opleiding. Ik schrok natuurlijk ontzettend; ik had zojuist mijn baan opgezegd. De opleiding krijg ik volledig vergoed en zal uit avondscholing bestaan, aan mijn verdere contract is in overleg niets veranderd. Nu ik van deze schrik bekomen ben, zie ik het enkel positief. Ik krijg er straks een extra diploma bij als gespecialiseerd pedagogisch medewerker MBO niveau 4, en met een extra diploma op zak is natuurlijk helemaal niets mis. Daar heb ik dan nu ook alleen maar heel erg veel zin in.

Three months from now, you will thank yourself.

En hoe is het nu verder écht met mij? Ik kan je zeggen dat ik door de verandering van mijn baan al een stuk beter in mijn vel zit. Daarnaast heb ik een heleboel ontzettend lieve vriendinnen waar ik echt heel dankbaar voor ben. Dat ik nooit echt tevreden ben geweest met mijn eigen lichaam was misschien al duidelijk, maar de afgelopen maanden heb ik een heerlijk ritme te pakken. Ik heb het sporten helemaal ontdekt en begin steeds comfortabeler te worden in mijn eigen huid, de term bodypositivity zie je de laatste maanden overal voorbij komen. Die term vind ik wel 2 kanten hebben, voor mij is de term helemaal geweldig als je gezond bent en gezond leeft. Dit is dan ook waar ik op dit moment naar streef een gezond lichaam waar ik mijzelf goed in voel.

Door het sporten voel ik me ook beter, ik heb meer energie (oke ik klaag nog steeds dat ik moe ben hoor) en heb zin om dingen te ondernemen buitenshuis (al lijdt mijn blog daar wel een beetje onder). Een stukje voor mijzelf zorgen heb ik dan ook echt nodig; af en toe wat me-time. Dat stukje me-time haal ik heel erg uit mijn wandelingen (lees als; 1,5 uur stevig doorlopen), mijn fitbit die motiveert mij ook en daarnaast vind ik het heerlijk dat ik ook weer 1x per week ongeveer paardrij. Het dansen op de dinsdagavond doe ik met vriendinnen en geeft mij een stuk plezier in het sporten. Ook de bodypump geeft mij een uitdaging en zorgt ervoor dat ik sterker word zowel geestelijk als lichamelijk (ik bedoel tot een jaar terug kon ik geen pushups hoor).

Backpacking is a lifestyle

Het afgelopen jaar heb ik natuurlijk een ontzettend mooie reis gemaakt naar Bali, dit jaar stonden er ook hele mooie plannen voor een nieuwe reis. De reden dat ik dat nog niet op mijn blog had aangekondigd kwam dus door het feit dat ik druk aan het solliciteren was. Mijn zomervakantie is pas eind september, maar door de nieuwe baan + opleiding komen die helemaal te vervallen. Ik hoop nog ergens een weekje vrij te kunnen krijgen zodat ik nog ergens in een all inclusive hotel kan bij tanken om er weer aantal maanden tegenaan te kunnen (ik heb dit nodig na het afgelopen jaar). Dat ik dus dit jaar niet kan gaan backpacken vind ik wel erg moeilijk, ik wilde alleen gaan, een ontzettende uitdaging, spannend en doodeng maar iets wat ik wel heel graag wilde. Volgend jaar maar doen dan?

Blog & Instagram

Dat ik de afgelopen tijd dus een beetje afwezig was op mijn blog kwam dus voornamelijk dat ik heel druk ben geweest om zelf weer lekker in mijn vel te zitten. Ook een stuk inspiratie is natuurlijk nodig en ik kon mijzelf de afgelopen maanden niet eens focussen om 1 film af te kijken zonder halverwege in slaap te vallen. Laten we het dus maar niet hebben over de hoeveelheid energie ik had om te bedenken wat te gaan schrijven.

Aangezien er nu een nieuwe baan + opleiding voor de deur staan weet ik niet wat dit voor mijn blog gaat betekenen, heb ik straks nog minder tijd? Daarnaast merk ik steeds meer dat ik het ook erg leuk vind om mooie foto’s voor Instagram te maken, zoeken naar leuke locaties, grenzen verleggen op fashion gebied (ik bedoel de foto hierboven had ik tot een jaar geleden überhaupt nooit durven maken). We gaan het zien wat er met mijn blog gaat gebeuren, maar ik ga wel proberen om mijn Instagram ook lekker actief te laten groeien.

Zo dat was een hele pil om uit te lezen, maar dit is wat er momenteel allemaal bij mij in mijn hoofd speelt. Ik hoop dat je nu een beetje begrijpt waarom het wat rustiger was op mijn blog. Lekker om dit even allemaal van mijzelf af te schrijven en nu eindelijk te kunnen vertellen dat ik een nieuwe baan heb! Live the life you want right?!

Liefs,
Rosita Elise

5 thoughts on “About me | Update over mijn leven | 1

 1. Zo goed dat je de keus hebt gemaakt om te stoppen met je baan, ik kan heel goed begrijpen dat onregelmatige diensten slopend is, en vooral tien dagen achter elkaar.
  Veel succes met het nieuwe pad wat je gaat bewandelen!
  Liefs,
  Evelien

 2. Zoveel herkenning in wat je schrijft over je baan in de kraamzorg! Daarom ben ik er destijds ook mee gestopt…. het is een prachtige baan en heb er toen als ik eenmaal aan het werk was echt van genoten maar het zou meer vastigheid en zekerheid moeten hebben, maja baby’s zijn niet te plannen! Succes met je nieuwe opleiding en baan! Groetjes Laura

 3. Goed dat je de stap hebt durven zetten naar een nieuwe baan. Maar dat is wel een heftige en spannende tijd. Let wel goed op jezelf dat er niet op teveel “gebieden” in je leven ineens teveel verandering komt. Dat is vaak niet goed voor je… Luister naar je hart en uiteindelijk komt alles wel weer op zijn plek <3
  Liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.