Beauty | Hoe krul ik mijn haar?

Het leek mij wel leuk om jullie te laten zien hoe ik mijn haar doe, nu heb ik het meestal stijl maar heel soms steek ik er meer energie in. Mijn haar is als het drooggemaakt wordt met een fohn redelijk stijl, het ligt eraan hoe ik met mijn borstel aan de haal ga. Wanneer ik het laat opdrogen aan de natuur zit er een hele vage lelijke (in mijn ogen) slag in. Dan haal ik er vaak even kort en krachtig de stijltang doorheen zodat het net iets gladder is. Maar vandaag is het tijd om mijn favo krullen te laten zien.

Wave krul

Ik hou niet heel erg van die hele glamour-achtige krullen. Op de ene of andere manier, staat het me ook gewoon niet. Ik heb het wel is gedaan hoor, maar het zakt ten eerste ontzettend uit en daarna vind ik het al minder mooi worden. Nu was ik afgelopen week weer bij de kapper, want ja mijn haar was door Bali ontzettend blond geworden again. Ik wilde weer terug naar hoe mijn haar was voordat ik naar Bali ging, en ik kreeg deze behandeling gratis van Marije aangezien het zo snel er uit was. Super fijn! Daarnaast deed Marije dus voor hoe ik deze krullen nou het beste kon maken, want ik ben er eerlijk gezegd ook gewoon niet zo handig in.

Bij deze stap voor stap ik deze wave achtige krullen krijg (is er een naam voor deze soort krullen?), want ja eenmaal thuis en haren weer gewassen wilde ik toch wel weer die krullen hebben!

Stap 1

Haren wassen en laten drogen of in mijn geval de fohn erbij pakken en droog maken. Ik gebruik wel altijd van te voren een heat protector om mijn haar te beschermen tegen warmte.

Stap 2

Haar verdelen in verschillende lagen, want ik begin onderaan en werk dan naar boven. Je zou er ook voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld eerst de linker kant te doen en daarna rechts. Maar ik doe dat eigenlijk wel tegelijk (dit creëert wel de meest charmante knot ever op je hoofd).

Stap 3

Pak kleine plukken haar, draai het een paar keer voordat je het om de krultang wikkelt, (ik draai de krullen altijd van mijn hoofd af, dit vind ik het mooist) ook draai ik ongeveer 2 a 2,5 keer om de krultang heen en doe ik het laatste stukje van mijn haar recht houden zodat daar geen krul in komt. Wacht dan ongeveer 10 sec (ik doe het altijd op 180 graden, warmer wordt afgeraden door mijn kapster Marije), hou de pluk vast als je hem van de krultang laat zakken, en laat hem dan vervolgens rustig los.

Tip: Ben je bang dat je krullen er snel weer uitzakken, zet ze dan vast met een knipje zodat de krul nog tegen je hoofd aan zit en pas als het afgekoeld is haal je die eruit. Gegarandeerd dat je krul er dan helemaal lang in blijft zitten.

Stap 4

Doe dit over je hele haar en laat het vervolgens héél goed afkoelen (ga dus ook niet aan je krullen zitten, ja het ziet er nu een beetje heftig uit maar laat het los let it goooooo).

Stap 5

Ik spuit als eerste even wat haarlak in mijn haar, Elnett blijft favoriet want die wordt niet plakkerig. Daarna is het tijd om de krullen iets minder gemaakt te maken en dit doe ik eigenlijk altijd met mijn handen, maar het kan ook met een borstel. Kam je haren door zodat de krullen iets meer los komen en in elkaar verweven worden. Finish nog wat haarlak, en als je vind dat je nog niet genoeg volume hebt kun je wat volumepoeder of droogshampoo gebruiken voor extra structuur en volume in je haar.

Stap 6

Op dag 2 vind ik krullen vaak nog net iets mooier, ik slaap dan gewoon met mijn krullen los en de volgende ochtend haal ik er kort een borstel door heen. Ik gebruik wat haarlak om de krullen weer te fixeren en kneed mijn haar wat omhoog als dat nodig mocht zijn.

Resultaat

Nou ik vind dat het dit keer goed gelukt is, het heeft ook 3 dagen zo mooi in model gezeten. Ondanks het vochtige weer, en dat ik toch geregeld met mijn handen in het haar zit en je slaapt er natuurlijk op. Ik weet alleen nooit of ik krullen mij nou mooier vind staan dan stijl haar, maar dat heeft zo zijn momenten.

Zijn jullie meer fan van krullen of stijl haar? Laat het even weten in de reacties.

Liefs,
Rosita Elise

 

 

3 thoughts on “Beauty | Hoe krul ik mijn haar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.