Lifestyle | Mijn 5 favoriete workouts in de sportschool

Sporten? Doe jij aan een sportschool? Dat meen je niet! Je zou het misschien niet zeggen, maar ik ben regelmatig in de sportschool te vinden. Al moet ik toegeven dat ik het soms echt lastig vind om vol te houden, maar het is voor een goed doel. Ongeveer een jaar geleden heb ik mezelf aangemeld bij een sportschool en ben fanatiek verschillende lesjes gaan volgen; vandaag ga ik je vertellen wat mijn 5 favoriete workouts in de sportschool zijn.

Waarom een sportschool en geen sport?

Vroeger heb ik heel veel paardgereden, echt ik was echt een paardenmeisje en tot op de dag van vandaag mis ik dat ook heel erg. Heel toevallig ben ik van de week met mijn buurmeisje (zij heeft een eigen paard) mee geweest en mocht ik weer even rijden en omg ik was het nog niet verleerd. En ja besef was er nog meer dat ik dat heel erg mis.
Daarnaast heb ik ook op dansen gezeten, heb ik gehonkbalt (is dat een woord) oke opnieuw, op honkbal gezeten en heb ik met kies je sport (kennen we dat nog) wedstrijdzwemmen, schoonspringen en Jiu Jiutsu gedaan. Ook ben ik lid geweest van een sportschool, maar ik ging daar gewoon echt nooit naartoe (oeps).

Met mijn werk nu; onregelmatig en moeilijk plannen, is een teamsport voor mij geen optie. Ook een bepaalde les elke week vind ik moeilijk omdat je soms toch op wacht staat voor een baby en gezin. En aangezien ik ongeveer een jaar geleden besloten heb het zat te zijn om dik te zijn en er iets aan wilde gaan doen was een sportschool voor mij de beste optie.

Ongeluk

Ook heb ik ongeveer 3 jaar (is het alweer 3 jaar geleden???????), een ongeluk gehad met wintersport; want ja ook dat deed ik elk jaar en regelmatig tussendoor in Snowworld. Ik heb door een val met skieeen mijn voorste kruisband gescheurd, hele zware botkneuzingen opgelopen en een klein scheurtje in de meniscus. Al met al was ik 9 maanden uitgeschakeld en kon ik niet veel. Heel veel fysio gehad en altijd te horen gekregen dat ik mijn knie altijd zou moeten blijven trainen om hem sterk te houden want surprise; ik kreeg geen operatie voor een nieuwe kruisband.

Ook dit is een reden geweest om te gaan sporten, zodat ik nog lang kan blijven lopen en dat mijn knie sterk blijft.

Top 5 workouts in de sportschool

5; Grit Cardio 
Over een heftige workout gesproken, ik heb dit pas 1 keer gedaan maar vond het ongelofelijk zwaar (misschien ook omdat ik daarvoor al een uur iets anders had gedaan). Het is zonder gewichten, en volledig met je eigen lichaamsgewicht maar daarbij is het echt een cardio work-out. Het is een high intensity interval workout, met piek- en herstelmomenten. Als je een uitdaging wilt; lets go!

4; Sh’Bam
Als je van dansen houd is dit echt iets voor jou, je moet er wel een beetje ritme gevoel voor hebben want ik ga soms meer stuk om de mensen die ik uit de maat zie dansen dan dat ik zelf aan het dansen ben. Je beweegt op muziek, waardoor je een soort van het gevoel hebt dat je in een dansles staat. Ik vind dit vooral leuk om te doen met een vriendin, als je goed genoeg je best doet heb je aan het einde van de les echt een goede workout gehad. Als je niet gezweet heb, dan doe je iets fout.

3; Hardlopen
Dit zou je in principe ook buiten kunnen doen (wat ik ook gedaan heb), maar in de winter vind ik het ook fijn om af en toe aan mijn conditie te werken door middel van hardlopen. Dat kan dan natuurlijk heel fijn op de hardloopband. Nu is dit super slecht voor je knie, dus ik doe dit niet heel vaak, maar ik vind het wel fijn, rennen; verstand op nul en gaan. Ik gebruik hiervoor altijd de Evi app.

2; De zaal in
Heel soms ga ik op een tijdstip sporten (uit werk of iets), waarbij er geen lessen zijn. Dan duik ik de zaal in; ik heb met een sportinstructeur daar ook een schema gemaakt die ik dan kan volgen.

Als je het leuk vind om daar iets meer over te weten, laat het dan even weten in de reacties!

1; Bodypump
Dit is echt mijn fave workout by far, als ik vrij ben en het komt uit met mijn werk dan probeer ik 3x per week naar deze les te gaan. Je hebt gewichten, je barbell en jezelf en daar moet je het mee doen. Op heerlijke muziek krachttraining uitvoeren, maar omdat het op ritme is voelt het soms ook als cardio. Je kunt dus ook zelf bepalen hoe zwaar je de workout maakt, omdat je van gewicht kunt wisselen. Ze zeggen ook wel dat dit een van de beste workouts is om vet te verbranden. En ook super fijn elke 3 maanden wordt de muziek en de choreo verwisseld. Dan is het ook weer meer een uitdaging.

Conclusie

Er is nog veel meer te doen in de sportschool, alleen naar zweverige lessen zoals yoga en pilates krijg je me niet. Ik heb het geprobeerd; ik word daar enkel alleen maar melig van in plaats van dat ik ook echt het idee heb dat ik iets uitvoer. Of in het ergste geval val ik in slaap. Ik heb gewoon harde muziek nodig en iemand die tegen me zegt dat ik dieper moet gaan met squats en als ik stop me aanmoedigt.

Ga jij naar de sportschool? En zo ja wat voor lessen volg jij daar? Let me know!

Liefs,
Rosita Elise

2 thoughts on “Lifestyle | Mijn 5 favoriete workouts in de sportschool

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.