Beauty | MAC Retro lipstick | Review

Afgelopen weken waren er weer verschillende acties omtrent korting op MAC producten, samen met Laura heb ik echt een liefde voor MAC producten dus wij waren dan ook lekker aan het overleggen welke producten we wilde inslaan nu er korting was. Ik besloot een nieuwe lipstick toe te voegen aan mijn collectie en niet zomaar een kleur; de kleur retro een roest-achtige rode kleur (een kleur die ik echt nog niet in mijn collectie had, want rood draag ik echt nooit!). Hierbij dus een review van de MAC Retro lipstick.

MAC Retro Lipstick

MAC Retro lipstick (satin) kun je ook wel omschrijven als een roestige bruine baksteen-achtige kleur, er zitten wat bruine en oranje tinten in maar hij oogt toch wel voornamelijk rood. Ik kan er niet veel anders van maken, misschien een beetje een gekke omschrijving. Het was toch wel een kleur die ik al vaak voorbij zag komen en toch wel in mijn collectie wilde hebben, ik zag alleen mijzelf niet echt met een rode lipstick op. Maar goed af en toe moet je uit je comfort-zone komen en nu er toch een leuke korting was heb ik hem toch maar besteld. Ik was dan ook maar wat blij toen mijn pakketje geleverd werd.

Mac Retro Lipstick

Het is geen limited edition, dus hij ziet er niet anders uit als een andere MAC lipstick. Hij is wel heel anders als al mijn vertrouwde kleuren (taupe & velvet teddy) maar toch denk ik dat het een hele fijne toevoeging is voor mijn collectie. Ik moet er wel HEEL erg aan wennen.

Mac Retro Lipstick

Net zoals mijn andere vertrouwde lipsticks (Zoals de Mac Ruby Woo of de Mac Whirl Lipstick ) brengt hij gemakkelijk en romig aan, hij heeft een intense pigmentatie waardoor hij vaak in één keer dekt en hij droogt op met een satin finish aangezien het natuurlijk ook een satin lipstick is. Hij is daardoor wel een stukje minder mat als dat ik gewend ben, maar ik vind hem wel heel fijn en het stoort me niet dat hij iets minder mat is. De lipstick geeft natuurlijk wat af op kopjes thee en tijdens het eten van een broodje. Wat me vooral opvalt is het feit dat ik het idee heb dat “rood” veel meer af geeft en echt HEEL goed blijft zitten. Ik heb het idee dat ik hem minder hoef bij te werken, zou het dan echt zo zijn dat rode lipstick veel meer pigment heeft en dat het veel moeilijker te verwijderen is en dus daardoor ook minder slijt. Zelfs met het verwijderen van mijn make-up moet ik echt even boenen over mijn lippen, iets waar ik veel minder last van heb als ik taupe op heb.

Mac Retro Lipstick

Nodig voor je collectie?

Ik denk dat de MAC Retro lipstick wel echt voor heel vrouwen een lipstick is die ze dagelijks zouden willen dragen. Hij valt op, maar niet té en kan bij veel looks. Het is een iets donkerdere kleur maar niet overdreven. Voor mij is het een out of my comfort zone kleur die ik meer wil gaan dragen. Ik vind het een heerlijke kleur die je tijdens een date kunt dragen, of als je een full-black outfit aan hebt en dan deze opvallende kleur erbij. Ja binnenkort zul je hem op mijn instagram voorbij zien gaan komen.

MAC Retro – €19,50 (Hij is te koop bij de MAC counter in onder andere de Douglas & Bijenkorf, maar je kunt ook naar een MAC store gaan of online bestellen natuurlijk, niet overal is korting.)

Kende jij deze kleur van de MAC Lipsticks al? En welke is jouw favoriet voor dit seizoen?

Liefs,
Rosita Elise

7 thoughts on “Beauty | MAC Retro lipstick | Review

  1. Jaa, hij is mooi hè?! Hij lijkt bij jou wel paarser op die foto?! Bij mij is ie meer warm. Of het lijkt maar zo? Ben benieuwd naar de full face foto’s op je insta!! En voor een rood is ie best wel neutraal, dus gewoon opdoen!

  2. Ondanks dat ik grote Mac fan ben kende ik deze kleur nog niet. Hij is echt heel mooi. Echt een dagelijks draagbare kleur maar met toch net wat bijzonders vind ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.