Helium: Aankoop en gebruiksadvies | Review

Helium ballonnen advies

Het is altijd leuk om feest te hebben. En daarvoor moet je helium ballonnen bestellen. Als het nou je jaardag betreft of een babyshower, een welkomfeest of … gewoon feest om het feest hebben. Daarvoor moet je gewoon helium ballonnen bestellen. Voor degenen die van feestvieren houden is helium ballonnen kopen steeds weer een onvergetelijke ervaring met steeds verrassende elementen. Maar het is uiteraard geen feest zonder ballonnen. Je moet wel helium ballonnen kopen. En om als doe- het zelver je ballonnen het beste dienst te laten doen, moet je helium kopen. Helium is daarom onmisbaar als je feest hebt. Helium moet je gewoon kopen. Of… je moet gewoon helium ballonnen kopen. Of.. je moet gewoon helium ballonnen bestellen, bijvoorbeeld online.

Helium ballonnen

Er zijn op de markt verschillende soorten ballonnen verkrijgbaar. Je hebt er latex ballonnen, maar ook folieballonnen op de markt te krijgen. Je kunt, om beide te laten zweven, helium kopen. Je kunt ook in latex of foli, helium ballonnen kopen. Het verschil zit echter in de levensduur. Het is gebleken dat folieballonnen tot wel twee keer zo’n lange levensduur hebben als de latexballonnen gevuld met helium. De folieballonnen met helium gevuld, blijven meestal rond de tien dagen overeind terwijl de latexballonnen met helium een levensduur van rond de vier dagen hebben. Ga je dus online helium ballonnen bestellen, houd hier rekening mee.

Helium ballonnen kopen, kan heel veel plezier betekenen. Je kunt er zo creatief mee omgaan als je maar wilt. Zo zijn er personen die gespecialiseerd zijn in het vervaardigen van kunstwerkjes van helium ballonnen,dus gevuld met helium. Van de modelleerballonnen, het soort langwerpige latex ballon, worden bijvoorbeeld hondjes gemaakt. Deze zijn vooraf gevuld met helium. Je moet er dus helium kopen om dit fantastisch zwevend effect te ervarenn. Ook wordt in combinatie met de eenvoudige latexballonnen een bloem gemaakt of een pop gecreëerd. Deze wordt bijvoorbeeld op een speciale plek vastgebonden en heeft zo een zweef effect. Een helium ballon is daarom een pracht om mee te werken.

Weer andere personen hebben er al genoeg aan als de helium ballonnen in grote getallen tegen het plafond aan worden losgelaten. De zwevende helium ballonnen in verschillende kleuren tegen het plafond aangebracht, brengen al een feestelijke sfeer binnen. Je kunt er nog verschillende ribbons aan je helium ballon vastbinden zoals zilver en goud, voor een extra effect. Je moet hiervoor wel helium gas kopen.

Nieuwe trend, bubbels ballonnen

De nieuwe trend is er eentje die je op bijna elk feestje tegen komt. De bubbels ballonnen zijn transparante ballonen van kunststof gemaakt. Meestal worden ze professioneel gebruikt waarbij helium gas kopen niet meer nodig is, maar de gewone doe- het- zelver kan ze ook bemachtigen. De met snippers gevulde helium ballonnen zien er doorgaans heel erg chique uit en prijken al zwevend door de lucht doordat ze met helium gevuld zijn. Je komt ze zeker tegen op een “sweet sixteen feest” maar ook als het om een gender reveal party gaat. Als je die zelf vult moet je uiteraard helium kopen. Maar ook kun deze fancy helium ballonnen bestellen online.

Helium, wat is dat?

Wij hebben in de voorgaande alinea’s keurig de leuke zaakjes aangehaald. Met helium ballonnen breng je er geheel de sfeer mee naar binnen. Helium komt niet uit de lucht vallen, je zult er een helium tank kopen. Maar wat is helium nou precies? Helium is een edelgas die doorgaans in berglandschap wordt gevonden. Het is geurloos en tien keer zo licht als lucht. Dit zorgt ervoor dat helium gaat zweven. Een ballon met helium gevuld zweeft daarom ook. Helium kopen, heeft naast het gebruik als te zijn ballonnen vulling ook andere doeleinden. Zo wordt het gebruikt als koelmiddel maar ook om in te ademen bij diepzeeduikers, welleswaar in combinatie met zuurstof.

En als wij het nu eenmaal over helium inademen hebben: velen vinden helium inademen een stukje entertainment vanwege de vervorming van de stem naar een piep en raar stemmetje. Helium inademen zorgt op feestjes ook voor een stukje entertainment. Wat hebben we reuzen pret. Er wordt veel gelachen hierdoor. Maar wist je dat helium inademen helemaal niet goed is voor de gezondheid? Er kan met klem gezegd worden dat het inademen van helium zelfs fataal kan zijn. Door het inademen van dit lichte gas, neemt de zuurstoftoevoer in de longen af. Hierdoor voel je je lichthoofdig en kortademig. Je kan er zelfs van verstikken. Wij raden het daarom heel erg af om helium gas in te ademen.

De prijs van helium

Helium is doorgaans een heel duur gas. Dit is te wijten aan verschillende zaken. Ten eerste is helium moeilijk in vloeibare vorm terug te brengen. Dit maakt het moeilijk te verzamelen. Ook is het daarom moeilijk te vervoeren. Ten tweede zijn de gasvelden niet ten overvloede beschikbaar en is helium in de bergen te vinden. Dit maakt de leuke en creatieve mogelijkheid van versieren een nogal dure hobby. Wil je een helium tank kopen, dan ga je ietsje in je buidel moeten tasten.

helium balonnen

Helium goedkoop?

Je kunt een helium tank kopen waarin rond de 90% helium zit. Je kunt op de markt diverse soorten helium tank kopen. Deze zijn in verschillende groottes te krijgen. Je kunt er de grote stalen helium tanks kopen die volledig door professionals worden ingezet en commercieel gebruikt worden. Verder kun je ook de bekende groene helium tanks kopen waarmee je rond de vijftig ballonnen kunt vullen. Helium goedkoop? Je kun al voor ongeveer Euro 20 op de markt deze helium tank kopen.

Ik heb een helium tank, wat nu?

Uiteraard neem je niet zomaar de beslissing om een helium tank aan te schaffen. Het is de bedoeling er ballonnen mee op te blazen voor dat ene feestje dat opkomst is. Je vraagt je natuurlijk af, hoe je je ballonnen gaat opblazen en hoe je de tank goed afsluit. Ook vraag je je af als je er baat bij zal hebben als je tante het komend jaar haar tachtigste jaardag viert.

Bij het aanschaffen van een helium tank, krijg je vaak ook de instructies mee. Heb je die niet meegekregen? Geen nood, het internet staat er ook bomvol van. Toch vertellen wij je nu hoe dat moet: pak je ballon in je ene hand, draag het vervolgens voor de tuit van de helium tank, druk de tuit van de tank zachtjes naar beneden. Hierdoor komt het gas vrij en wordt je ballon gevuld. Doe vervolgens een knoop in je ballon. Vergis je er echter niet mee omdat het bij het loslaten zo weg is.

Nu is het tijd om de tank aan de kant te zetten voor het volgende feestje. Houd er in ieder geval rekening mee dat je de helium tank niet langer dan zes maanden weg kan stoppen. Je kun de tank verder heel veilig in je woning wegdoen omdat heliumtanks niet ontploffen maar geleidelijk aan leeglopen als er brand is. Voor het feest van je tante die het komend jaar tachtig wordt, zal je echter een nieuwe tank moeten aanschaffen omdat het gas 6 maanden na opening van de tank niet meer bruikbaar is.

Liefs,

Rosita

Waar kan je helium kopen?

Helium wordt voornamelijk in diverse feestwinkels gekocht. Echter zijn de tanks vrij groot en kan je deze beter online bestellen! Er zijn genoeg goedkope mogelijkheden hierin.

Hoe lang blijven helium ballonnen goed?

Dit hangt af van het type ballon. Een latex ballon zweeft vaak 5 tot 7 uur, maar folie ballonnen kunnen wel dagen lang blijven zweven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.