Mijn favoriete cadeautjes om vroeger te krijgen als kind

cadeautjes als kind

Vorige week was mijn nichtje jarig en toen vroeg ik mij af waar ik haar nou eigenlijk blij mee kan maken? Daarbij ontstond de vraag wat ik zelf op die leeftijd leuk vond om te krijgen. Dit bracht mij op het idee om hierover te schrijven en jullie 5 tips te geven over cadeaus die je misschien wel aan jouw neefje of nichtje kan geven!

1. Een belevenis

Vroeger vond ik het altijd wel leuk als ik verrast werd met een leuke activiteit en dit staat voor mij dan ook stipt op 1. Een belevenis blijft in het geheugen van een kind zitten en is toch net even wat anders dan een nieuwe pop of ander speelgoed wat na een paar weken weer in de hoek van de kamer blijft liggen. Hierbij kun je denken aan een dagje naar de dierentuin of naar een pretpark zoals de efteling. Ook kan je ervoor kiezen om een dagje te gaan shoppen waarbij de jarige zelf kan uitkiezen wat hij of zij wil als cadeautje. Wat tegenwoordig ook steeds meer trendy is, is naar een escape room gaan en is dan ook zeker een goede aanrader. Wanneer de jarige wat jonger is kan het ook leuk zijn om naar een speelparadijs te gaan.

2. Gezamenlijk cadeau

Als kind had ik vaak de grootste wensen en vond ik het stiekem leuker als ik een groot cadeau kreeg in plaats van allemaal kleine cadeautjes. Daarom is het wellicht een goed idee om met familieleden de handen ineen te slaan en samen een groot cadeau te kopen voor de jarige. Wat zijn nou leuke cadeaus die je samen kan kopen? Hierbij kan je denken aan een trampoline, een fiets, een groot poppenhuis, een spelcomputer, een zandbak, enzovoorts. Wat ook leuk is om te geven is een groot LEGO pakket, wat ondertussen super duur kan uitvallen, maar kinderen wel eventjes zoet mee zullen zijn.

3. Een leuk tijdschrift

Een ander leuk idee is om een proefabonnement te geven op een bepaald tijdschrift. Voor alle leeftijdsgroepen heb je talloze tijdschriften (voor jongens en meisjes) waar je uit zou kunnen kiezen, zoals Bobo, Donald Duck, Kidsweek, Fashionchick, enzovoorts. In mijn geval had ik vroeger een abo op de Tina en heb dit ook met plezier gelezen. Dit is natuurlijk wel gericht voor meiden die wat ouder zijn, namelijk tussen de 8 en 12 jaar. Hierbij kan je het een leuk persoonlijk cadeau maken door het eerste tijdschrift in de winkel te kopen en dit mooi te verpakken, zodat de jarige alsnog iets heeft om uit te pakken op de verjaardag. Hierbij kan je dan een kaartje toevoegen waarin het proefabonnement staat vermeld en zo kan de jarige elke week

weer een cadeautje uitpakken! Een leuk tijdschrift is een kind wel een tijdje zoet mee doordat er leuke recepten en DIY’s in staan waarmee aan de slag kan worden gegaan. En bovendien stimuleert het natuurlijk het lezen van de jarige

4. Een knutselpakket

Voor creatievelingen zoals ik is het altijd leuk om iets te krijgen waarmee je lekker aan de slag kan. Een knutselpakket; een doos vol met knutselspulletjes is hiervoor een ideaal cadeau. Je kan er één samenstellen en zelf bedenken wat de jarige leuk zou vinden om te krijgen. Zoals verf, crêpe-papier, stiften, wiebeloogjes, speciale scharen, plaksteentjes, enzovoorts. Voor het gemak kan je bij veel speelgoedwinkels ook terecht om kant-en-klare pakketten te kopen.

5. Praktisch cadeau

De laatste tip die ik wil meegeven is om een attribuut te kiezen als cadeau wat de jarige nodig heeft om hun favoriete sport te beoefenen. Denk aan een nieuwe hockeytas om de sticks in te bewaren, een tennisracket of misschien wel een pingpong tafel. Er zijn heel veel mogelijkheden hier. Vroeger was ik bijvoorbeeld dol op paarden en vond ik het leuk om iets te krijgen wat daarmee te maken had. Dat kon een borstel zijn, maar ook een nieuwe outfit. Het is dus een beetje afhankelijk van wat de hobby’s en bezigheden zijn van de jarige, maar er is genoeg keus. Wanneer de jarige nog geen favoriete sport heeft kan het ook een leuk idee zijn om hem of haar mee te nemen op een proefles van een sport.

Wat vond jij leuk om vroeger te krijgen als kind? En heb jij nog meer tips die aan kunnen sluiten op dit lijstje? Laat een berichtje achter!

Liefs, Rosita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.