Mijn favoriete steden in Nederland

In Nederland zijn er genoeg steden om een dagje of weekend naar toe te gaan. Ik vind het heerlijk om er even tussen uit te gaan en wil met jullie mijn 5 favoriete steden delen. Mijn lijstje geeft jou een combinatie van grote steden waar veel te doen is en authentieke steden die je echt een keer bezocht moet hebben!

1. Rotterdam

Bovenaan mijn lijstje staat Rotterdam. Na jaren in Amersfoort gewoond te hebben, heb ik tijdens mijn studie in deze mooie stad gewoond. Ondanks dat het een trendy stad is met een groeiende skyline, zijn er nog genoeg oude wijken en gebouwen te ontdekken. Dit geeft een mooi contrast van nieuw en oud. Er is in deze stad meer dan genoeg te doen. De Euromast bezoeken op een heldere zomerdag is hierbij een must; je ziet de gehele stad en zelfs nog een stukje van Den Haag als je geluk hebt. Daarnaast zijn er talloze winkels om lekker te shoppen en te thriften en kan je bij de moderne Markthal goed terecht voor een lekker hapje. Vergeet ook niet gastrobar ELVY in hotel nhow te bezoeken. Dit bevindt zich op de zevende etage van het gebouw, wat je een schitterend uitzicht geeft op de Erasmusbrug.

2. Maastricht

Wat mij betreft kan Maastricht echt niet in dit lijstje ontbreken. Deze stad heeft eigenlijk alles in 1: cultuur, mooie authentieke gebouwen, een grote variatie in winkels, leuke kroegen en veel lekkere restaurantjes. Het is een paradijs voor de shopaholics zoals mij; in het winkelcentrum ligt alles dicht bij elkaar in prachtige panden. Tussen de winkels in zitten ook eettentjes waar je even kan uitrusten en voor studentenprijzen heb je al een bord vol als je weet waar je moet eten.

3. Den Haag

Eén van de leukste dingen aan Den Haag vind ik de omgeving rondom het Binnenhof; dit is de plek waar alle politieke gebeurtenissen zich afspelen. Alhoewel het misschien een stuk minder interessant is dan je in eerste instantie had verwacht, is het toch even leuk om rond te lopen en paar foto’s te schieten. In Den Haag is er ook genoeg musea die je kan bezoeken zoals het Mauritshuis en daarnaast is het Vredespaleis een echte must see! Wat ook ideaal is aan Den Haag is dat je binnen enkele minuten al op het strand in Scheveningen staat. Heerlijk om even van de drukte van de stad te ontsnappen en uit te waaien.

4. Sneek

Sneek hoort voor mij ook in mijn top 5, omdat het eigenlijk alle ingrediënten heeft die ik belangrijk vind. Het is de kleinste stad in dit rijtje, maar dat doet zeker niet af aan wat er allemaal te doen en te zien is. Je kunt een dag in Sneek op allerlei manieren inrichten. Het heeft genoeg oude stadsgezichten en monumenten die ik altijd wel kan appreciëren, maar het is ook rijk aan winkels en terrasjes. Mijn favoriete café die ik mee wil geven is de Walrus. Uiteraard is de grootste trekpleister de Sneekweek met allerlei festiviteiten rondom de zeilwedstrijden. Lekker borrelen en feesten met vrienden tijdens deze week moet je dan ook echt een keer meegemaakt hebben!

5. Utrecht

Utrecht kan ook zeker niet ontbreken op mijn lijstje. Deze stad geeft mij altijd een heel knus gevoel door alle smalle straatjes en grachten. Aan deze grachten kan je vaak ook heel leuk lunchen of dineren. Als je naar Utrecht gaat moet je zeker even langs de Neude en de Dom (lekker cliché).

Ook kan je hier zeer goed winkelen! Hoog Catharijne is een erg modern winkelcentrum en je kruipt hier zo heen vanaf het station. Daarnaast zijn we bezig dit nog verder uit te breiden dus er komen nog een hoop leuke winkels bij.

Wil je nog meer ideeën opdoen voor een leuke Nederlandse of Europese stedentrip, check dan eens de stedentrips op Reisdesk.

Het was voor mij best lastig om een top 5 op te stellen, maar dit is hem uiteindelijk dan toch geworden. Ik ben heel erg benieuwd naar wat jullie favoriete steden zijn en welke mijn lijstje moeten aanvullen tot een top 10 dus laat zeker een even een berichtje achter 😉

Liefs, Rosita

One thought on “Mijn favoriete steden in Nederland

  1. Wat grappig dat Sneek hiertussen staat, daar ben ik nog nooit geweest! En ook niet veel over gehoord, maar misschien ga ik het eens opzoeken 🙂 Maastricht is inderdaad wel een leuke stad, ik heb er zelf vier jaar gewoond! Zelf kom ik uit de buurt van Nijmegen, dat vind ik ook een hele gezellige stad! Niet zo groot en misschien niet heel veel te doen qua kunst/cultuur, maar leuke eettentjes en een fijne sfeer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.