Ondertitels: Vind hier je Nederlandse Ondertiteling voor Films

ondertiteling

Ondertitels zijn niet alleen voor slechthorenden, maar helpen je ook bij het begrijpen van nieuwe talen en het ontcijferen van moeilijk te volgen gesprekken. Als je een film op dvd of Blu-ray bekijkt, is er misschien een ondertiteling bij inbegrepen. Echter in de era van het downloaden van films kan het nog wel is voorkomen dat er geen goede ondertiteling wordt bijgevoegd.

Gelukkig zijn er verschillende websites online beschikbaar, waar je ondertitels voor Nederlandse en buitenlandse films kunt downloaden, zowel populaire als minder-populairse. Zo kan je films in een heel andere taal ervaren. Dit doe ik zodat ik goed een film review kan maken voor op mijn blog!

Maar dan heerst de vraag: Waar vind je ondertitels die goed aansluiten op de film die je aan het bekijken bent? Soms loopt het ondertitelspoor niet gelijk met de film. Hieronder ga ik alle ondertiteling sites vergelijken voor je!

Disclaimer: Ik moedig het illegaal downloaden van films niet aan. Dit is verboden door de Nederlandse wet en je kan hier boetes voor ontvangen. Dit artikel is bedoelt voor educatieve doeleinden.

1. YIFY Subtitles voor Nederlandse Ondertitels

Genoemd naar de bekende piraterij groep en met hun releases in het achterhoofd, is YIFY Subtitles een eenvoudig te gebruiken site om Nederlandse ondertitels te downloaden. Deze site is alleen bedoelt voor het downloaden van ondertitels. Je kan hier dus geen films downloaden.

YIFY Subtitles is een veilige site en vrij van piraterij, en bieden downloads in meerdere talen. De voorpagina biedt een lijst met populaire en onlangs uitgebrachte films. Verder kan je hier elke film opzoeken die te vinden is in de database van IMDB. Zo kan je altijd een geschikt ondertitelspoor vinden.

Per taal zijn er vaak meerdere versies beschikbaar van ondertitels. Dit komt vaak overeen met welk type bestand je kijkt. Heb je bijvoorbeeld een film met 720P in de naam? Kies dan ook het ondertitel bestand met 720P in de naam.

nl Ondertitels

2. Open Subtitles

Met een van de grootste collecties van ondertiteling voor films op het internet is OpenSubtitles waarschijnlijk een van de eerste sites waar je wil gaan zoeken naar een Nederlandse ondertiteling. De site claimt meer van 5 miljoen ondertitel bestanden online te hebben staan, zo zou er dus altijd een correcte voor je bij moeten zitten

De site is internationaal aangelegd, met meer dan 50 verschillende taalopties om uit te kiezen, zodat u de site kunt doorzoeken in talen van Vietnamees tot Amerikaans. Echter zal jij waarschijnlijk alleen de Nederlandse bestanden nodig hebben, of de Engelse als je dit fijn vind.

Elke upload wordt getoond met een hoop extra informatie. Zo krijg je de filmnaam, uploaddatum, commentaar en een algemene waardering voor de kwaliteit van de geleverde ondertitels. Je kan simpel zoeken met de zoekbalk boven in de site. Je kan voor geavanceerder gebruik de advanced functie gebruiken om zo te zoeken en filteren op verschillende variabelen

Plus, wat een dikke bonus is bij deze site is dat je ook ondertitels voor series kan vinden, en dus niet alleen voor films. Verder is er ook een community gedeelte waar je eventueel tips en tricks of vragen kan stellen over de wereld van ondertiteling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *