Travel & food | Utrecht

Beetje een gekke titel, maar tegenwoordig zijn zoveel steden hip dat er overal wel iets leuks te doen is. Maar waarom springt Utrecht er voor mij dan tussen uit? Waarom maakt deze stad uit van één van mijn lievelingssteden in Nederland; ik ga het je vandaag vertellen!

Studentenstad

Het is een echte studentenstad, daar staat Utrecht wel om bekend. Er is veel te doen voor zowel jong als oud. Musea, kroegjes, eettentjes, theater en heel veel opleidingen. In Utrecht Kun je je volgens mij (in mijn beleving dan) nooit vervelen. In mijn jongere jaren heb ik er gestudeerd op het Nimeto, dit is een creatievelingen opleiding. Daardoor heb ik in 4 jaar tijd Utrecht best wel leren kennen. Nu is er in de tijd natuurlijk ontzettend veel veranderd, maar ik hou er nog steeds van om af en toe in Utrecht rond te lopen en lekker op een terras te zitten. Ook winkelen vind ik echt leuk in Utrecht, je hebt er echt ALLES (maar dan ook echt alles).

Daarnaast is Utrecht natuurlijk mega centraal, goed te bereiken met het openbaar vervoer en ook in de stad is er overal wel een opstap van een bus te vinden (geloof me deze heb je nodig).

Food

In Utrecht kun je natuurlijk ook ontzettend veel lekker eten. Ik ga er graag naar Sumo om lekker sushi te eten (SUSHIIIII!!!!!), maar ook lunchen vind ik heerlijk (zeg maar gerust favoriete maaltijd van de dag), ik vind een heerlijk broodje dan ook echt top, maak je me zoveel gelukkiger mee als een bord vol vlees.

Mijn tips aan jou voor de leukste restaurants in Utrecht:

  • Bagels & Beans
  • Beers & Barrels
  • Broers
  • Zussen
  • Sumo Sushi & Grill
  • Loetje
  • Winkel van Sinkel
  • Stan & Co
  • Alan & Pims (Restaurant Leidsche Rijn)

Maar ook in Utrecht kun je het lekkerste “Broodje Mario” krijgen! Dit kun je bijna wel een Utrechts begrip noemen. Aanrader, zeker als je er nog nooit 1 op heb!

Het zijn misschien hele bekende namen, of misschien heb je er nog nooit van gehoord! Maar mocht je eens in Utrecht komen, dan kan ik je deze tentjes echt aanraden!

Bagels & Beans

Ongeveer 2 weken ben ik zelf weer in Utrecht geweest, misschien had je het gezien op mijn instagram, misschien ook niet (volgen is natuurlijk altijd welkom). Maar daar heb ik lekker geluncht bij mijn favoriete lunch-plek Bagels & Beans. De kaart is hier echt fantastisch, ook als vegetarier kun je hier echt goed terecht. Ze hebben zowel zoete broodjes, warme broodjes en de wat gezondere keuzes zoals bijvoorbeeld hummus (ik heb hier echt een verslaving aan), avocado of kip. Een echt gevalletje omnomnom dus.

Ik koos voor een broodje met hummus, avocado, komkommer, rucola en zongedroogde tomaatjes (foodporn). Deze was echt heerlijk, ik heb er dan ook ontzettend van genoten en ik zat echt goed vol na deze bagel. Ik koos trouwens voor een waldkorn broodje, die is in mijn ogen het meest gezond en het meest vullend. Maar een witte kan op zijn tijd ook erg lekker zijn hoor; sometimes a woman needs her food.

Wat is jouw favoriete broodje als je gaat lunchen? Ben je al eens bij Bagels & Beans geweest?

Liefs,
Rosita Elise

2 thoughts on “Travel & food | Utrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.