Vijf redenen om een refurbished phone te kopen

Je telefoonabonnement is afgelopen en je voelt je eigenlijk alweer gedwongen om een nieuwe telefoon te kopen. Misschien doet je oude toestel het nog wel goed, maar het kan ook zijn dat er een barst in het scherm zit, de camera kapot is of dat het toestel wel erg traag is geworden. Moet je jezelf nu weer voor minstens een jaar vastzetten aan zo’n duur abonnement met toestel of moet je al je spaargeld opmaken om een nieuwe telefoon los kopen en kiezen voor sim only? Realiseer je dat er nog een optie is: gaan voor een refurbished telefoon. Zo ben je nog duurzaam bezig met je mobielaankoop ook. 

Mobiel algemeen

Lagere kosten

Besteed jij je spaargeld liever tijdens een dagje uit of een weekendje weg? Hou je spaargeld dan op de bank en ga voor een refurbished phone. Dit is namelijk veel goedkoper dan de phone naar keuze nieuw aanschaffen. Voor minder geld heb je een telefoon in huis die toch nog alle eigenschappen heeft die je nodig hebt. Het aanbod is ruim.

Beter voor het milieu

Een telefoon is niet bepaald goed voor het milieu. Denk alleen al aan de accu die veel giftige stoffen bevat. Daarnaast moet een nieuwe telefoon weer geproduceerd worden en hier gaan allerlei materialen in zitten die ongebruikt hadden kunnen blijven. Wil jij iets goeds doen voor het milieu? Bespaar dan op de productie van een nieuwe telefoon. 

Kwaliteit is goed

Bang dat een refurbished telefoon een oude telefoon is die op instorten staat en die niemand meer wil hebben? Think again. Ten eerste zijn niet alle refurbished telefoons tweedehands. Sommige worden als refurbished verkocht, terwijl ze ten gevolge van overproductie, gewoon nooit de winkel hebben verlaten. Nieuwe telefoons dus. Daarnaast worden refurbished phones grondig gecontroleerd, zodat je zeker weet dat de telefoon het goed doet. Er zit zelfs garantie op.

Een ouder model is simpeler

Als je heel eerlijk bent tegen jezelf, heb je dan echt dat allernieuwste mobieltje nodig met al die toeters en bellen? Waarschijnlijk niet. Als je je telefoon niet zo intensief gebruikt, heb je al die nieuwste opties niet nodig. Een refurbished phone is dan net zo goed.

Goedkoop bellen en internetten

Als je een refurbished phone koopt, hoef je ook geen duur abonnement te nemen waar de verkoopprijs van je nieuwe telefoon bij in zit. Een refurbished phone kun je ook met abonnement kopen, maar ook los. Zodat je gewoon een sim only-abonnement kunt afsluiten. Sim only vergelijken kan je dan weer helpen de beste deal te scoren. Net als dat je online kunt zoeken naar de goedkoopste, beste en mooiste refurbished smartphones. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.